Ska Maharajah ta vägen via Bollnäs?

260

maharajah 2014

Stefan Hultman väljer av allt att döma vägen via Bollnäs till Olympiatravets final med regerande mästaren Maharajah.

– Det skulle i så fall innebära att vi troligen bara har ett wild card kvar att dela ut. Nu får vi hålla tungan rätt i mun, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen.
Maharajah har inte startat sedan sin seger i Prix d’Amerique i slutet av januari och behöver ett lopp i kroppen inför finalen av Olympiatravet lördagen 26 april.
Tränaren Stefan Hultman har skissat lite på en start i Eskilstuna nästa lördag med sin stjärna men lämnat planeringen lite öppen.
Nu tycks Solvallatränaren ha bestämt sig. Bollnäs V64 nu på fredag ser ut att bli nästa anhalt för en av världens bästa travare. Ett lopp för den högsta klassen över 2 140 meter med 30 000 kronor i förstapris lockar mer än hetluften i V75.
Ryktet om att Stefan Hultman valt en alternativ väg med Maharaja har florerat.
– Jag har provat att nå Hultman i tre dagar eftersom jag hört det där ryktet. Men jag pratade med Örjan Kihlström precis här på Jägersro och han visste att hästen skulle starta i Bollnäs. Så då får vi räkna det som bekräftat, säger Åbytravets sportchef Jon Walter Pedersen, på plats på Jägersro under lördagen för Olympiatravets räkning.
Noras Bean vann den andra delfinalen på lördagen och får med sig tvåan i mål Mr Picolit till finalen av Olympiatravet.
Det delades även ut en inbjudan till det stora loppet på lördagen.
– Vi fick nej av kretsen kring franske Rapide Lebel. Vårt första wildcard går därför till Norges bästa häst Yarrah Boko. Jag pratade med tränaren Trond Andersen i går och han är väldigt tillfreds med hästen och ser fram emot det här.

Hoppas på utländsk häst
Klara sedan tidigare är Sanity, Harry Haythrow – samt Maharajah då, som har en given plats i finalen eftersom hästen vann Olympiatravet i fjol.
Jon Walter Pedersen basar för Olympiatravet och hade hoppats på seger för Maharajah i Eskilstuna på lördag eftersom han då haft ytterligare wild card att spela med.
– Nu ser vi bara ut att ha en inbjudan kvar. Så nu får vi se vad som händer i veckan och försöka hålla tungan rätt i mun, det är i alla fall en utländsk häst vi vill ha i första hand.
Hästarna som är aktuella för att bjudas in är Finlands bästa häst Brad de Veluwe som gör årsdebut på Vermo nu på onsdag, svenskfödde Beckman (oplacerad på Vincennes på lördagen) samt nioårige franske valacken Rapide du Digeon (bra som tvåa på Vincennes).

Bollnäs välkomnar stjärnan
Tjugofyrafaldige miljonären Maharajah ser alltså ut att ladda upp med en start i Bollnäs på fredag.
Mathias Gustafsson, sportchef för Trav Gävleborg:
– Vi är fantastiskt glada över att få hit en världsstjärna som vunnit Prix d’Amerique. Överlag är det en jättefin kväll att se fram emot nästa fredag. Kommer dessutom Maharajah så kan det inte bli mycket bättre!

Mikael Wikner

 

Föregående artikelDagens Dubbel Romme 6/4-2014
Nästa artikel47 miljoner blir jackpotten på Eskilstuna

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.