Ska ni chansspika i första avdelningen?

21

chansspika

Patriotiska värmlänningar gör det lätt för sig inför lördagens superjackpot på V75.
Berne Gustafsson är en av landets formstarkaste tränare och trots ett uselt startspår blir segerstaplaren Wellino Avenue mångas chansspik i V75-1.

Berne Gustafsson från Karlstad är något av proffsamatör med anställda och 18 hästar i träning.
I veckan passerade hans stall en miljon inkört efter 19 segrar på 77 starter. Och då har de åtta senaste segrarna dråsat in på de 14 starter hästarna gjort på slutet.
– Det har helt enkelt gått fantastiskt, säger Berne Gustafsson.
På lördagen kan ATG vara på väg mot ett utdelningsrekord då en ensam vinnare på V75 enligt prognoserna kan bli runt 69 miljoner kronor rikare. Att jämföra med det nuvarande rekordet på 67, 3 miljoner kronor som delades ut på Axevalla i februari 2010.

Jagar femte raka
Efter fyra raka segrar sedan mitten av augusti blir femårige valacken Wellino Avenue mycket betrodd i klass I-loppet som inleder Åbys omgång.
Wellino Avenue lovade mycket som treåring men har fått karriären förstörd av skador. Karriärens sju segrar på tolv starter talar dock sitt tydliga språk.
– Jag tycker att han gått framåt för varje start han gjort efter sitt skadeuppehåll. Han har ju startat sex gånger och vunnit fyra raka och är riktigt bra i ordning.
Att det blev bakspår kan inte kännas allt för roligt?
– Det är inte så kul. Men det är lång distans, så det gör saken något bättre. Han vann i Åmål över en nästan lika lång distans och jag tror att 2640 meter är en fördel för honom faktiskt. Jag tycker att han ska ha en vettig chans, säger Berne Gustafsson.
Wellino Avenue körs som vanligt av Färjestadstränaren Magnus Jakobsson – ett helt igenom värmländskt ekipage med andra ord.

Föregående artikelMisstänkt lärling tillbaka på jobbet
Nästa artikelVM-loppet är lottat

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.