Skrällarnas afton på V86

69

skrällar på v86

Tre hästar som i stort sett var ospelade vann på huvudstadsbanan och gjorde V86-kupongen omöjlig.
Ingen hade åtta rätt och det blir en stor jackpot till nästa vecka.

Det sägs att det skräller mer under vintern än under de varmare årstiderna. Det stämde i alla fall in på sista onsdagen under 2015. På Solvalla duggade skrällarna tätt. Inledde kavalkaden gjorde Jorma Kontio bakom Rayon Lascaux som vann efter invändig resa och en rapp avslutning i V86-2.
– Hästen är lite trög, men det känns att det finns fler växlar i honom. 150 kvar när vi väl hade backat oss loss förstod jag att vi skulle vinna. Han var rejäl, sade Kontio efteråt.
Nästa skräll svarade Maria Törnqvist för i V86-4 genom Quite Windy. Efter en smygresa en bit ner i kön var duon bara starkast till slut. Detta var hästens första seger för året, den kom i grevens tid.
– Jag tycker det har varit mycket nedåt i år, men på senaste tiden har hästarna däremot varit väldigt uppåt. I dag hade Quite Windy problem med hakarna bak, men han är otroligt ärlig och klarade av det ändå, sade Törnqvist.
Tredje och sista storskrällen för dagen var Mats L Anderssons enprocentare, Kay Adams. Hästen är relativt ny i Sundbyholmtränarens regi då hon kom till stallet i somras.
– Jag tror inte riktigt folk förstår hur bra den här hästen är. Jag tror att vi kommer få mycket roligt nästa år, var Anderssons kommentar efter segern i V86-6.

Takter och Nilsson dubbelsegrare
På Jägersro var det Johnny Takter och Lars I Nilsson som hade show. Georgie Mae vann V86-1 på hur enkelt sätt som helst efter att ha fångat upp värsta konkurrenten Pelikan Trio från start. Över upploppet stack hon ifrån sina konkurrenter på tiden 1.12,6/1 640 meter autostart. Segermarginalen skrevs till 3,5 längd.
Sämre ville inte Vivo Per Lei vara i V86-7. Hästen som älskar sin hemmabana Jägersro. Samtliga av hans 15 segrar är tagna på Jägersro, men det var långt ifrån säkert att han skulle vinna i dag, i alla fall om man lyssnade på Johnny Takter efter loppet.
– Hästen gjorde det fantastiskt bra. Han har väldigt svårt att gå i tredjespår i sista sväng och därför var jag orolig för bakspåret, i 90 procent av fallen skulle han nämligen ha galopperat där, men i dag skötte han det jättefint. Det är en riktig hedershäst, sade Takter.
Att Johnny Takter vann avslutande loppet för året på Jägersro var talande, detta då han blev champion på banan.

Kapabel duo vann
Ready Ribb har visat hög kapacitet länge, men inte alltid fungerat fullt ut. Nu har han gått felfritt sju gånger på rad och då har segrarna också trillat in. Under onsdagen vann han tillsammans med sin tränare och kusk Björn Goop. Efter att ha tagit hand om ledningen tidigt bara försvann han ifrån sina konkurrenter över upploppet i V86-avslutningen på Solvalla.
– Han har haft en hel del problem, men numera fungerar han fint. Hästens skötare har jobbat mycket med honom och det har varit värdefullt, sade han efteråt.
Treårige Falk On Hill inledde karriären i Sverige på väldigt bra sätt med fem segrar på de sju inledande starterna. Sedan har det strulat en del, men under onsdagen blev det en ny årsseger för Helena Burmans travare i V86-5. I sulkyn satt Stefan Söderkvist.
– Han har fått många tuffa lopp i år, men nästa år blir det än tuffare så det är bara för hästen att vänja sig. Han fick göra jobbet i dag också, men det gick vägen, vilket var väldigt kul, sade Burman i vinnarcirkeln.
Efter att ha avancerat till ledningen från 20 meters tillägg kom segern aldrig att vara i någon fara för Stefan Perssons U.P.W.Sund i V86-3. Därmed tog han sin tredje seger på de fyra senaste starterna.

Jackpot till nästa vecka
Ingen hade samtliga åtta vinnare streckade på sitt system denna onsdag. Det innebär att åttarättspotten går vidare till nästa veckas omgång som går på Solvalla under trettondagsafton. Jackpotten uppgår till tio miljoner kronor. Observera starttiden 14.20.
För sju rätt denna onsdag delades det ut 67 654 kronor. Sex rätt gav 1 166 kronor.

 

1 KOMMENTAR

  1. Key adams var duktig å fötjänade vinsten!! Grattis ! det värmer en gammal Betsare”” då det skräller ordentligh!! Har alltid Speala Lasxaus hästar öven nu!!!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.