Slog nytt rekord – med 2 sekunder

68

Förväntningarna har alltid varit högt ställda på treårige kallblodet Tekno Eld.

På fredagkvällen kapade den lille svarte hingsten det svenska treåringsrekordet över med över två och en halv sekund i Östersund.

I slutet av 1990-talet var travprofilen Lennart Bäwerholm i Norge ägare till Rite On Line som slogs i Europatoppen.

Bäwerholm satsar vidare på travet och står både som uppfödare och ägare till treårige Tekno Eld som inför fredagskvällen på Ösersund hade tagit två segrar och en andraplats på fyra starter.

Nu kom tredje segern i ett kortlopp där Tekno Eld stod med 40 meters tillägg tillsammans med Ulf Ohlsson.

Tiden till trots såg Ohlsson ut att ta det lilla lugna hela loppet och segern togs inte med någon större marginal. Tvåa i loppet slutade Tekno Elds tränare Jan-Olov Persson med Stjärnblomster.

Segertiden skrevs till 1.25,4 över 1 680 meter, bilstart. Ett rekord gällande treåriga, svenskfödda kallblod över kort distans med voltstart. Hibogubben hade det tidigare rekordet, satt 2007.

– Det är en jättefin häst som har framtiden för sig får vi hoppas, kommenterade Ulf Ohlsson.

Casanova i stayerloppet

Ulf Ohlsson plockade tre segrar och satte även dit överraskningen Casanova Sisu i Östersundstravets Stora Stayerpris över grunddistansen 3140 meter.

Markus Pihlström från Bergsåker tränar.

Osterling vann Siri Jonssons

Östersunds Stora Damlopp – Siri Jonssons minne – kördes för femte året.

När storfavoriten Wild Honey och Sandra Eriksson spratt i galopp i den första kurvan satt redan Susanne H Osterling i ledningen med Geisha Sund.

Osterling, proffstränare på Solänget, satt bekvämt tillbakalutad hela vägen mot de 125 000 kronorna som utgjorde förstapriset.

Geisha Sunds segertid skrevs till 1.11,7 över 1640 meter, auto. Robert Bergh tränar.

– På förhand gällde det att försöka ta sig till spets och sedan svara ut favoriten för att vinna loppet. När jag hörde att den galopperade bort sig redan i första sväng blev det att ändra taktiken lite grand. I sådana här lopp får man chansen på hästar man normalt inte får köra, vi vann väldigt lätt, sa Susanne H Osterling.

Osterling är en ofta sedd gäst i vinnarcirklarna efter damloppen i Sverige. För någon vecka sedan vann hon Kronprinsessan Victorias lopp på Axevalla med Robert Bergh-tränade Mellby Drake – hennes fjärde seger i loppet.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet