SM-vinnaren siktar på V75

196

hostbo_fredrik

Fjolårets SM-mästare bland kallbloden är på gång mot V75.
Höstbo Fredrik startar i Norge på onsdagen och sedan väntar årets första stora uppgift veckan efter.
– Vi har bara 17 mil till Oslo från oss och onsdagskvällens lopp blir mest ett test för framtiden, säger tränaren Mats Andersson från Årjäng.
2012 tjänade nu elvaårige Höstbo Fredrik 776 000 kronor och genomförde sin bästa säsong i karriären. Höjdpunkten kom i augusti då han vann två V75-lopp med en veckas mellanrum.
Dubbelcupens final i Gävle 18 augusti och SM-loppet på Bergsåker den 25:e i samma månad.
– Jag vet ju att det är svårt att upprepa en sådan säsong, men vår ambition att vara med i de stora sammanhangen i år också. Vi satsar på att vara med i Elitkampen på Solvalla och att försvara SM-titeln, säger Mats Andersson.

”En yrkesman”
Höstbo Fredrik fick ett lugnt upplägg i årsdebuten i Leangen i början av februari och slutade oplacerad. Under onsdagkvällen väntar ett lopp på Bjerke travbana i Oslo.
– Det är 1 609 meter och startbil som gäller. Han är ju ingen sprinter egentligen. utan vi tar det här som ett preparélopp som Stefan Hultman brukar säga.
– Hästen är väldigt på alerten och verkar inte knäck av alla hårda lopp han fick under hösten i fjol i Norge då det stundtals nästan var obarmhärtiga lopp han fick. Jag tyckte han var riktigt bra i söndags när jag var inne och körde på rakbanan i Årjäng och han är lika träningsvillig och positiv som alltid. Fredrik är en yrkesman som alltid gör sitt jobb.
Kallblodsloppet under Unionstravet på Momarken lördagen 16 mars är tänkt som årets första stora uppgift. En gemensam V75-dag för Sverige och Norge.
– Han står 20 meter där och det lär ju bli den vanliga eliten som är med, säger tränaren Mats Andersson.

Mikael Wikner

 

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet