Snart i mål med Elitloppet!

187

imal

Tolv hästar klara och några på sladden.
Svenske Raja Mirchi blev den tolfte hästen att bjudas in till Elitloppet.
På söndag lottas startspåren och då ska Solvallas chef Tore Fyrand och hans stab ha gått i mål med sextonhästarsfältet.
– Det är ett väldigt tryck på diskussionerna om vilken häst som ska vara först här på mållinjen nästa helg och det är kul, säger Elitloppsgeneralen.

Lutfi Kolgjini får med två hästar i årets upplaga av Solvallas Internationella Elitlopp nästa söndag. Det blev klart på fredagen då Solvalla meddelade att unghäststjärnan Raja Mirchi är klar för det stora loppet. Sedan tidigare är Sebastian K. inbjuden från stallet i Malmö.
– Raja Mirchi är en häst som haft en fantastiskt utveckling och som har potential att vinna. Tränaren och hästens ägare har tillsammans kommit fram till att de ville vara med och vår inbjudan blev väl mottagen, säger Tore Fyrand.
Elitloppsgeneralen har bråda dagar och höll faktiskt så när på att missa ett träningsjobb av det hetare slaget inne på hans egen bana under fredagslunchen.
Ett snabbjobb som skedde i hemlighet efter önskemål av de inblandade.
Stefan Hultman hade tagit sig till Solvalla med elitloppsaktuelle Orecchietti för en rejäl urblåsare. Kanadensiske hästen Windsong Geant, redan klar för det stora loppet, kördes jämte av Glen Norman.
– Orecchietti är en av flera hästar som är aktuell för en plats nästa söndag och det stämmer att han gick ett skarpare jobb inne på Solvalla i dag. Stefan Hultman var strålande förnöjd med jobbet och även kanadensiske hästen som står på Glen Normans gård såg fin ut.

Fransman lurar…
Tore Fyrand kliver ut på banan för en bild vid Solvallas mållinje, nickar åt en anläggningsarbetare i färd med att vattna blomsterarrangemagen på innerplan.
Fyra hästar återstår att bjuda in till Elitloppet. Tore och hans stab har fredagskvällen och lördagen på sig att komma i mål med de 16.
– Jag hade tänkt tillkännage ytterligare en häst i dag. Men det blev inte så. Kanske en dansk överraskning. Frankrike? Ja, Quaker Jet kan vara ytterligare en fransk häst som tar en plats. Hästen har problem med att resa och hästen har mer eller mindre varit avskriven. Men så i onsdags började tränaren Jean-Etienne Dubois och hästens ägare prata om att de är intresserade. Det är en av värdens bästa hästar och så klart jättespännande. Men ännu är det en bit kvar.
Lördag förmiddag kommer Solvalla att tillkännage häst nummer 13 i Elitloppet.
– Därefter ser vi guldfinalen i Gävle och tar det vidare därifrån. Jag vill ha klart med samtliga 16 hästar lördag kväll, säger Tore Fyrand.

Följande hästar är nu inbjudna till Elitloppet 2012: Rapide Lebel (Frankrike), Arch Madness (USA), Timoko (Frankrike), Windsong Geant (Kanada), Sanity (Sverige), Commander Crowe (Sverige), Yarrah Boko (Norge), Iceland (Sverige), Beanie M.M. (Sverige), Mack Grace SM (Italien), Sebastian K. (Sverige), Brioni (Tyskland) och Raja Mirchi (Sverige).

Mikael Wikner

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.