Snö i söder

119

dd-tips dd-blogg

Äntligen har vi i de södra delarna av Sverige också fått se lite snö. Synd bara att det kom en halv månad (avdelning vit jul) för sent. Men då är ju allting som det brukar vara då… Ungefär samtidigt som snön kom gjorde även influensan entré hos mig, inte alls lika kul. Skulle egentligen jobbat just nu men fick sjukskriva mig. Enda positiva med det är att jag då hann göra denna blogg eftersom jag inte haft någon energi att göra den tidigare. Men nog om mig.
Det är en småklurig omgång idag och jag har sett/hört många säga att det är svårt att hitta några ”säkra” spikar. Jag tycker dock att 9 Candor Hall är en spännande spik i DD-1 med tanke på att han inte är favorit. Det är ju i stort sett bara Candor Hall som kan göra grovjobbet i loppet så jag kan aldrig tänka mig att dödens är upptaget. Skulle han få överta spets dessutom så är det bara att tacka och ta mot. Visserligen låter Berghan uppåt kring 8 Nahar men jag blir faktiskt inte våldsamt överraskad om Candor Hall tar ner honom från dödens. Vad gäller 5 Youana är hon rask från start och kanske körs i spets men hon har inte tävlat på tre månader. Hon kanske är i form direkt men jag ratar henne av den anledningen.
DD-2 håller sådär klass och jag tänker låsa loppet med en trolig och en rolig. Den troliga är favoriten 11 Only One Winner och den roliga 9 Trust Launcher. Jag hoppas PU kan ge Trust Launcher ett fint smygarlopp och kanske komma farandes via stretchen till slut. Only One Winner vann bronsfinalen senast på Annandagen på Valla från samma läge och möter ett gäng som definitivt inte är tuffare. Lyckas Kolgjini Jr hålla upp spets med 1 Onceforall Face lär han säkert köra så länge lampan lyser. Men team Kolgjini har tveksam form på det svenska stallet och jag tror inte det håller hela vägen. Liten kul parentes är att jag har haft ett par ”incidenter” på twitter med Adrian den senaste tiden. En av dom var faktiskt lite utan eftertanke från min sida och den ”tog jag tillbaka” men fick aldrig något svar. Någon månad senare tweetade jag att stall Kolgjini har bättre form i Frankrike än i Sverige. Tror inte att jag taggade den tweeten men fick ändå svar från Adrian på den och det måste jag ge honom, han är ganska rolig. ”Bra för plånboken” var svaret 🙂 och jag tror säkert att det var med viss ironi. Vad jag vill ha sagt med detta, delvis, är att jag absolut inte har något mot team Kolgjini. Tvärtom, har alltid gillat ”Ludde och hans gäng”. Men jag vill också peka på att man får inte vara rädd för att lägga ut fakta och leverera kritik även om man riskerar att trampa lite på några tår. Det gör ju lite ont men så länge man inte stampar på hela foten så måste man få röra upp lite känslor också. Men det där vet ju the Kolgjinis det mesta om 😉

DD-1: 9 Candor Hall
DD-2: 9,11
Min raka DD: 9-11
Dagens Bubblare: 9-9

Väldigt mycket snack om 6 Rya Spin i V75-1, kanske läge att ta med den.
1 Anna i V75-2 gjorde det bra senast även om eftersnacket mer handlade om incidenten trehundra meter från mål. Nu är det ett fint läge och hon är garanterad en bra resa. Ganska öppet lopp, värd ett streck. Kim Eriksson verkar dessutom ha bra kuskform.
Låter som att BG är sugen på spets med 7 Massitj i V75-3 och han lät lite uppåt kring den chansen i Björnkollen. Tidigt streck. För mig blir det en chansspik.
Är V75-4 totalt omöjligt? Behöver inte vara fel att måla på rejält. Jag tänker inte lira utan 14 Beverly Boulevard. 9 Digital Control är nog inte så tokig heller och kusken där är en belgare som heter Gert Sucaret. ”Hhheeerrrt” såg jag att Rickard Hansson twittrade idag att hans namn uttalas. Enligt Bergh är det en duktig och erfaren kusk men man kanske inte ska dra för stora växlar av det heller för han har väl bara kört ett fåtal lopp i Sverige.
V75-5 tror jag 2 Linslusen A.U vinner men jag vill inte spika. Tar med 4 Pepe di Jesolo och 5 Global Respons.

Lycka till! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.