Södervall optimist inför V75 Åby 16 augusti 2014

102

image-17

Tio hästar på träningslistan.
Två av dessa till start på V75 och båda vann.
Det var vad som hände Henrik Södervall för en dryg månad sedan.
Och under lördagens finaler på Åby finns chans till upprepning.
– Det var utan tvekan det roligaste jag har varit med om inom travet, men en repris är föga sannolikt, säger jägersrotränaren.

Laguppställningen är densamma som på Årjäng den 12:e juli.
Hallas Judex (V75-2) körs av Erik Adielsson och Arazi Boko (V75-6) körs av Örjan Kihlström.
Dessutom är utgångslägena passande, men detta till trots vill Södervall inte prata om möjligheterna till en ny dubbelseger.
– Drömma kan man alltid, men det är faktiskt inget jag går och tänker på. Hallas Judex stöter dessutom på Poker Kronos och den blir inte lätt att slå, jag skulle vilja påstå att han är den bästa klass II-häst jag någonsin sätt!
Uttalandet grundar sig på den senaste starten då den Robert Bergh-tränade femåringen vann Sommartravets Final i Rättvik.
– Han bjöd Nahar rygg men hängde ändå av honom över upploppet, det var i mina ögon en femstjärnig prestation och dessutom för en häst i en relativt låg klass.
Åter till Hallas Judex som inte var som bäst senast, men det fanns en sund förklaring till det.
– Han var allt annat än pigg den dagen och den enda anledningen jag kunnat hitta är den långa resan i värmen som rådde. Han har jobbat på precis som vanligt efter det och förberedelserna är identiska med hur det har sett ut inför hans senaste starter. Läget med ett tredjespår kan vi heller inte klaga på, men det taktiska överlåter jag som alltid till kusken. Utrustningsmässigt blir det barfota runt om, ett halvstängt huvudlag och ufo-vagn som vanligt.

Arazi Boko stod på fem ben
Desto mer positiv låter Södervall beträffande Arazi Boko som nyligen blev struken inför en tilltänkt start under Hugo Åbergs-kvällen på Jägersro.
– Han blev getingstucken mellan benen och svullnade upp något våldsamt. Det såg ut som om han hade fem ben när jag kom ut till hagen på morgonen och det var givetvis inte aktuellt med någon start den kvällen. Extra synd då det var hans första strykning på 42 starter…
Men inget ont som inte har något gott med sig då sjuåringen rapporteras mer laddad än på länge.
– Jag vill inbilla mig att det ändå var positivt. Han brukar vakna till lite extra på höstkanten och han känns verkligen jättesmidig för dagen. Han står säg väl i klassen och jag ser det faktiskt som en toppchans till seger. Inga ändringar är aktuella utan det blir barfota runt om, ett helstängt huvudlag och en ufo-vagn på nytt.
Du har även What Love Can Do till start efter V75, kommentar om henne?
– Hon var väldigt positiv senast. Gick då ett strålande upplopp och det var faktiskt det finaste jag sett av henne någon gång. Läget med ett bakspår är alltid chansartat men hittar Christoffer lämpliga ryggar tror jag på vissa möjligheter även för hennes del, avslutar Henrik Södervall.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.