Solvalla får ny VD – värvningen hyllas

109

Jörgen Forsberg, 47, blir ny VD för Solvalla.

Nu hyllas värvningen på sociala medier.

– Ronaldo till Galatasaray är likvärdig värvning som Solvalla precis gjort, skriver den före detta ishockeystjärnan och numera TV4-experten Kristian Huselius.

Huvudstadsbanan och nationalarenan Solvalla meddelar i ett pressmeddelande under tisdagen att 47-årige Jörgen Forsberg tar över som ny VD – med omedelbar verkan.

Jörgen Forsberg har en lång och väldokumenterad erfarenhet från näringslivet och senaste uppdraget var som VD för Klintberg & Way, ett företag inom Hedin Invest AB gruppen.

Forsberg har även ett genuint travintresse och äger flertalet hästar, och har varit styrelseledamot i Stockholms Travsällskap sedan 2016.

– Det känns väldigt bra att få kombinera mina yrkeskunskaper med mitt stora intresse för travsport i allmänhet och Solvalla i synnerhet. Solvalla och den svenska travsporten står inför en spännande tid, säger Jörgen Forsberg i ett pressmeddelande.

Värvningen av Forsberg hyllas nu på sociala medier.

”En av de bästa nyheterna”

– Ronaldo till Galatasaray är likvärdig värvning som Solvalla precis gjort. Läckert, Nationalarenan är i goda händer, skriver Kristian Huselius.

– Jörgen Forsberg ny VD på Solvalla. Inte för att Mats Rosén var dålig. Men detta är den bästa nyheten som rör Solvalla de sista sex-sju åren, skriver travprofilen David Neves och fortsätter:

– Skulle vilja drista mig till att säga att Jörgen Forsberg blir VD på Solvalla kan vara en av de bästa nyheterna överlag om man gillar trav.

Stockholms Travsällskap säger följande om värvningen.

– Vi från styrelsens sida är övertygade om att den framtida omreglerade spelmarknaden kräver god kännedom och förankring inom travsporten förutom genuin näringslivserfarenhet. Jörgen uppfyller dessa kriterier med råge, säger ordförande Lennart Jacobsson i ett pressmeddelande och fortsätter:

– Styrelsen vill samtidigt framföra sitt stora tack till avgående VD Mats Rosén som genom ett framgångsrikt arbete tillsammans med en hängiven personal har utvecklat Solvalla till en mer attraktiv mötesplats.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet