Solvallapubliken håller Nuncio kär

52

Solvallapubliken håller Nuncio kär

På söndag kommer en av tidernas bästa och mest populära travhästar avtackas på Solvalla.
Nuncio, som själv vann Elitloppet 2016, ska ännu en gång ta emot publikens hyllningar.
– Jag vet att Solvallapubliken håller Nuncio kär och det kommer bli ett stämningsfullt ögonblick, säger Solvallas sportchef Anders Malmrot i ett pressmeddelande.

Nuncios karriär saknar motstycke. Ända sedan han började tävla har han tillhört toppen. Först i den stenhårda unghästcirkusen i Nordamerika och sedan i de nordiska storloppen. För två år sedan vann han Elitloppet och gick obesegrad genom säsongen. Men det enskilda lopp som kanske bäst beskriver vilket unikum han var på tävlingsbanan vann han inte. Blott fyra år gammal blev han trea i Elitloppet efter att ha hängt i tredjespår loppet igenom. En fullständigt otrolig prestation!
– Jag är oerhört imponerad av honom som individ. Att ha klarat av stenhårda unghästlopp i USA och sedan fortsätta med att leverera i Sverige på högsta nivå, inte minst i sina elitloppsstarter, finns det inte många – kanske inte ens någon – som klarar av, säger Anders Malmrot.
I vintras beslutade Nuncio ägare och tränare Stefan Melander att hingsten skulle lägga tävlingsskorna på hyllan. Han hade då vunnit 42 av 63 lopp, endast tre gånger missade han pallen, och tjänat 28,6 miljoner kronor. Klockan 12.00 på söndag är Nuncio tillbaka på Solvalla för att hyllas en sista gång av elitloppspubliken.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.