Solvallatränaren illa sparkad: ”Blir inte mycket vettigt i sommar”

87

Solvallatränaren illa sparkad: "Blir inte mycket vettigt i sommar"

Solvallatränaren Anna-Karin Rundqvist fick ställa in travdagen och besöket hemma på Gotland i veckan efter att ha sparkats illa av en häst.
Nu blir det operation och vila.
– Jag kommer inte att göra så mycket vettigt när vi åker på trav i sommar annat än att bestämma och peka med hela vänsterarmen!

Anna-Karin Rundqvist och hennes man Jonas Hammarlund skulle ha varit på besök hemma på Gotland i veckan för en start på Visbytravet.
Några sommardagar hos föräldrarna tillsammans med barnen.
Resan ställdes dock in och familjen blev kvar i Märsta i stället.
– Jag var inne på att vi skulle åka ända till jag fick återbesök på sjukhuset efter smällen jag fick i förra veckan. Nu blev jag sittande framför datorn i stället – gråtandes till avslutningslåten på Visbytravet, Gotländsk sommarnatt. En liten stund fick jag tycka synd om mig själv i alla fall, säger Anna-Karin Rundqvist som lämnade Gotland 2001 för fastlandet och i dag är tränare på Solvalla.
För en vecka sedan blev hon illa sparkad av en häst och gick ut med händelsen på sociala medier under torsdagskvällen.
En av stallets hästar sparkade bakut. Högerarmen gick tvärt av.
– Det handlar om en häst med ett väldigt humör som jag velat fortsätta med trots ägarnas varningar. Ibland är vi travtränare inte så smarta. Ägarna har varit på mig upprepade gånger om jag verkligen vill fortsätta med henne, senast dagen före olyckan, säger hon.
Efter återbesöket hos en specialist på Danderyds sjukhus under torsdagen står det nu klart att hon måste opereras. Riktigt när vet hon inte.
– Nu har jag armen i något som trycker ihop och håller fast som inte är ett gips. Benpiporna har inte hittat varandra igen och handen och hela armen är obrukbar.

Håller humöret uppe
Rundqvist är känd för att vara smittande glad. Hon försöker hålla humöret uppe även nu.
– Jonas jobbar för fullt och så har vi massor av gulliga tjejer som hjälper oss från olika håll. Så det körs för fullt fortfarande med hästarna. Om jag får gissa kommer jag att vara med lite mer ganska fort efter operationen. Jag har anmält häst till Åland nästa lördag exempelvis och till Gotland måste vi bara i sommar. Då får jag ta massor av hjälp. Kanske kommer jag inte att göra så mycket vettigt – men jag kan peka med hela vänsterarmen!
Hästen som sparkade finns inte längre på hennes träningslista.
– Man kan säga att hon är väldigt ”lätt” i bakhovarna och det kunde ha gått mycket värre men gjorde inte det som tur var. Det jag tycker känns hemskt med det här är att ägaren mår så dåligt nu. Han är världens gulligaste och ägarna har varit så rädda om mig och bett att jag skulle tänka mig för.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.