Solvato var inte som bäst i genrepet

137

franskt jubel

Franskt jubel i Prix Tenor de Baune där Franck Nivard gick segrande ur striden med Vulcain de Vandel. Foto: Scoop DygaFoto av Kanal 75

Fransmannen Franck Nivard jublade bakom Vulcain de Vandel.
Örjan Kihlström var inte lika nöjd efter söndagens Prix Tenor de Baune.
– Solvato kändes inte som bäst. Som tur är har vi 14 dagar på oss till Prix d’Amerique, sa Kihlström efter söndagens stora lopp för sexåriga hästar på Vincennes.

Efter succén i Paris för två veckor sedan kom kretsen kring stjärntravaren Solvato ner på jorden igen på söndagseftermiddagen.
Örjan Kihlström hoppas att det handlar om en tillfällig dipp. Hästar är hästar. Men Solvato, som redan inför söndagens lopp hade en plats klar Prix d’Amerique, agerade trots allt under sitt kunnande.
Solvato inkom som nia i mål efter ett lopp en bit bak i fältet. Örjan Kihlström lyfte ut hästen till attack genom den sista kurvan men blev ensam kvar i tredjespår när hästen framför hittade ner utvändigt ledaren.
– Han blev av med draghjälpen lite för tidigt genom den sista kurvan för att det skulle bli optimalt – men kändes inte lika bra heller. Det finns lite att fundera på de här 14 dagarna fram till Prix d’Amerique om man säger så, sa Örjan Kihlström en stund efter loppet.
En liten dipp och anledning att vara lite oroliga för Veijo Heiskanen och ägarna Stall Denco. Men ingen större fara på taket ändå som det låter på kusken.
– Oroande hade det varit även om hästen vunnit och känts bra. Då kanske han hade tappat formen på två veckor. Man kan aldrig vara lugn med hästar. Det kan vara något litet bara. Vi får hoppas att han hinner hitta sig själv på de här dagarna helt enkelt.

Nivard med egentränat
Prix Tenor de Baune är loppet som ger en friplats i Prix d’Amerique. Franck Nivard, mest känd som catchdriver åt andra tränare, vann loppet med Vulcain de Vandel från sitt eget stall.
Franck Nivard spexade över mållinjen som travpubliken sett honom göra många gånger med Ready Cash. Över halvmiljonen in på Vulcain de Vandels konto. Oddset var 8,40 på vinnarspelet och kilometertiden 1.14,1 över 2 700 meter.
Jimmy Takter får därmed se som om efter en annan kusk till Maven om två veckor. Franck Nivard hade lovat köra men har nu alltså en egen häst i det stora loppet.
I söndagens lopp kördes Maven av Jean Michel Bazire som satsade friskt i starten och gav amerikanskan ett lopp i fronten. Det blev lite trötta ben till slut och Maven föll till sjundeplatsen – dock endast en tiondel efter vinnaren i mål.

”Om 14 dagar gäller det”
Mavens skötare Tobias J Gustafsson efter loppet:
– Det såg bra ut väldigt länge och jag hoppades att hon skulle bli trea-fyra i alla fall. Men efter att ha pratat med Bazire kändes det bättre. Han menar att hon troligen behövde det här loppet i sig. Det var premiär över den här långa distansen och dessutom gick hon med skor. Trots allt är det i Prix d’Amerique hon ska vara som bäst, sa Tobias J Gustafsson.

Chelsea Boko bäste svensk
Ett fall framåt blev det däremot för Timo Nurmos Chelsea Boko. Björn Goop kom fyra med hästen som såg pigg ut efter ett smyglopp.
Lutfi Kolgjini var krasslig och hade överlämnat Mosaique Face åt Jos Verbeeck. Mosaique Face, andrahandsfavorit efter Solvato, bjöds ett vilsamt invändigt lopp men var inte som bäst efter lucka på upploppet och kom i mål som sexa.
Stig H Johanssons Claes Boko, körd av Johanna Lindqvist, var en av loppets minst betrodda hästar och sågs aldrig till i Prix Tenor de Baune.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.