Sören Norberg har siktat på detta

109

image-1

Solvalla tar åter befälet över V86 och onsdagens lopp håller mycket hög klass.
Sommarfavoriten är ett av guldkornen i omgången och det loppet har Jägersrotränaren Sören Norberg haft i sikte ett tag för Wild Is The Wind.
– Han har alltid chans när han startar och jag är inte rädd för motståndet.

Efter några veckor ute på turné i landet är det på onsdag återigen huvudstadsbanan Solvalla som ska arrangera V86. En full omgång där det avslutande treåringsloppet tilldrar sig det största intresset.
Sommarfavoriten ingår i serien som ska utmynna med kriteriet i höst. Onsdagens lopp lockar med 200 000 kronor till vinnaren.
Jägersrotränaren Sören Norberg är sugen på seger. Han har tränat fram många topphästar. Dan Holmbo, Blixten Pellini och framför allt Junior Lobell är hästar som tillhörde eliten under några år.
– Wild Is The Wind är lika bra och förmodligen blir han den bäste av dom alla, säger Sören.

Har att brås på…
Treåringen har att brås på. Systern Fascination var sin kulls stora dominant och vann Uppfödningslöpningen, Kriteriestoet och Derbystoet. Fascination tjänade nästan 6 miljoner kronor och vann hälften av sina 38 starter.
I höstas fick hon avsluta sin framgångsrika karriär och finns hemma på gården hos Sören.
– Hon är dräktig med Trixton och det känns fantastiskt roligt.
Kriteriet är det stora målet för Wild Is The Wind och allt har gått som planerat.
– Han är stor och inte riktigt färdig ännu, men jag kände direkt att det var något extra. Han har väldigt lätt för sig och än så länge är han mer stark än speedig och kriteriedistansen passar perfekt, skojar Sören.

Siktat på onsdagens lopp
Wild Is The Wind har matchats ganska lugnt och när han mötte de bättre i kullen visade han att han mycket väl kan mäta sig mot de bästa.
– Han travade utvändigt ledaren sista varvet och vann lätt. Efter det loppet har han fått en tung träningsperiod med sikte på onsdagens lopp. Målet är kriteriet och därför hoppar vi över E3. Jag vill inte att han ska behöva springa 1.11-tider så nära inpå. Wild Is The Wind är med i Premiechansen och det är inte många chanser man får här i livet att ha en sådan här häst.
Några ändringar i balans eller utrustning är inte aktuella. Däremot väljer Sören att kliva av sulkyn och låter Johnny Takter köra.
– Jag vill ha en koll på vad hästen står och vi får se om Johnny passar. Han lyckades ju bra med systern och jag tror att han kommer att passa på Wild Is The Wind också. Ja, Johnny passar väl på alla hästar och det ska bli riktigt spännande.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.