Southwind Feji knep ännu en seger

82

Southwind Feji knep ännu en seger

Inte nog med att hon redan korats till landets segerrikaste häst.
Southwind Feji knep ännu en seger under uppesittartravet dan före julafton på hemmabanan Axevalla.
Årets trettonde seger togs med nästan halva upploppet ner till övriga fältet.
– Hon är otrolig – det bara small alltså, sa häpne kusken Mikael J Andersson.

Midvinterns köld var inte hård i Skara dan före dopparedan. Det blåste på Axevalla och i luften var det omkring sex grader varmt.
Banan var sugande och många av favoriterna hade problem att ta sig runt.
USA-födda Southwind Feji bara sprang. Som vanligt.
Efter att ha bjudits ett lopp utan rygg snett utvändigt hårddragande Talapoin och Carl-Johan Jepson kördes Southwind Feji fram och fick syna ledarhästen 400 meter från mål.
I ett huj lämnade det fyraåriga stoet lekkamraterna i det inledande stoloppet på V75 med gott och väl 50 meter. Årets – och även karriärens – trettonde seger var ett faktum.
– Hon klarar sig nog bra i stoeliten om allt går väl nästa år, sa hemmatränaren Pär Hedberg.
Ständige kusken Mikael J Andersson lät faktiskt överraskad över leveransen.
– Jag tyckte att den i spets var snabb i benen men när jag tryckte till…det bara small alltså. Hon är komplett men allting går att förbättra, sa Andersson.
Stall Palema har Sveriges segerrikaste häst i år med 13 segrar.

Miljonstart på Winter Burst
Uppesittarkvällen dagen före julafton var startskottet för Winter Burst och en kavalkad med V75-omgångar – åtta på nio dagar fram till nyår.
Nästan 1,2 miljoner kuponger lämnades in och V75;an omsatte urstarka 98,6 miljoner. 29 system överlevde och delade ut miljoner eller strax under då utdelningen endast för sju rätt rakade upp i 874 204 kronor.

Familjen Olssons trimuf
En av två jätteöverraskningar kom i loppet för den högsta klassen där Robert Berghs brakfavorit Coktail Fortuna inte orkade efter ett lopp utvändigt ledaren.
Vinnaren hittades i stället i rygg på ledarhästen.
21-årige lärlingen Klas Olsson tog karriärens första V75-seger med familjehästen Dollar Access. Ett ekipage som endast var spelade på en procent av kupongerna.
Pappan Mats Olsson, amatör på Åby, tränar tioåringen som fått vilsamma resor hela året och inte vunnit ett enda lopp. Nu kom luckan på upploppet sedan hästen susat till ledningen och sedan fått släppa kommandot.
– Det är jättestort att få ta sin första seger i V75 med familjens häst, sa Klas Olsson, lärling hos Peter Untersteiner i Halmstad.
En ny överraskning kom i V75-5 där Simb Senta segrade i sin tredje start sedan i maj. En hemmaseger där kusken Thomas Dahlborg både äger, tränar och kör stoet som endast var streckad på en procent på V75.
Det var full körning i loppet – jämn 13-fart – vilket bjöd in köhästarna i detta sprinterlopp.
– Hon är värd det här efter att ha varit nära att vinna V75 några gånger, sa Axevallatränaren Dahlborg.

Plus för Global Raceway 
Amatören Helén Blomberg från Åby har en riktig juvel i Global Raceway. Trots tredjespår fram till dödens efter 800 meter hade körande Stefan Persson fullt av liv i tömmarna och kunde trycka sig till täten i den sista kurvan.
Global Raceway fick gå för fullt för att skaka av sig motståndarna men Zola Grand Cru hann så när fram efter en sent insatt spurt. Två bra prestationer.
Storfavoriten Antonio Trot brottades med ett stängt spår på 20 meters tillägg i stayerloppet men gick ändå inte att stoppa. Jorma Kontio såg till att köra sig till täten 1 300 meter från mål och lät sedan den starke ”mala undan” på slutrundan.
Timo Nurmos tränar fyraåringen som plockade tredje raka segern sedan slutet av november– samtliga över tre kilometer.
Magnus Dahlén-tränade The Real Star småskrällde i V75:ans andra avdelning tillsammans med Torbjörn Jansson..
Piggaste hästen den här kvällen var nog Persos Smokie som låg på loppet igenom och ville fram trots att han hade hästar omkring sig i ledarens rygg.
När ledande Travolta Treb lämnade in i början av upploppet kunde Niclas Westerholm zick-zacka sig till seger och dyka invändigt.
– Jag har nog aldrig kört en häst som blivit så vass under ett lopp, sa Westerholm .
På V75-spelet delade sju rätt ut 874 204 kronor, sex rätt gav 2 011 kronor och för fem rätt fick man 61 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.