Sövik från Kolgjini till Bergh

31

breben sovik bergh

Preben Sövik lämnar Lutfi Kolgjini efter fyra år och blir tillsammans med Kevin Svedlund ny försteman i stall Robert Bergh. Foto av LARS JAKOBSSON

Robert Bergh har gjort klart vem som ska axla rollen som försteman i stallet efter att Jimmy Jonsson slutar i samband med flytten till Åby.
Det blir två personer som ska dela på sysslan – Kevin Svedlund och Preben Sövik.
– Det ska bli väldigt kul att bli en del i hans team, säger Preben Sövik.

Sveriges championtränare Robert Bergh meddelar på sin hemsida att det blir två personer som tar hand om tjänsten som försteman i stallet. Detta eftersom nuvarande förstemannen Jimmy Jonsson har valt att stanna kvar i Sundsvall med familjen och inte följa med i flytten till Västkusten.
”Det är Kevin Svedlund och Preben Sövik som kommer att dela på denna syssla eftersom stallet har och kommer utökas med större stall i Frankrike och filialen i USA. Kevin har redan anställning medan Preben börjar den 1 april och båda kommer att jobba tillsammans med Jimmy tills flytten blir till Göteborg i juni/juli”, går att läsa på hemsidan.
Preben Sövik, 25, har jobbat hos Lutfi Kolgjini i fyra år och blev i fjol Stig H Johansson-stipendiat.
– Det har varit fyra fantastiska år men jag kände att det var dags att ta ett steg till i min utveckling, att lära mig mer och utforska ännu mer. Det är inga hard feelings alls mellan mig och Kolgjini, jag vill helt enkelt vidareutveckla mig, säger Preben Sövik till Trav365.
– Det ska bli väldigt roligt, jag har känt Robert i många år och han är professionell och det ska bli väldigt kul att bli en del i hans team. Jag ser verkligen fram emot detta, och det ska bli roligt att bli med i ett nytt kapitel även i Berghs karriär i och med flytten till Göteborg.
Hur fick du jobbet, hörde du av dig till Robert, eller kontaktade han dig?
– Lite både och, faktiskt. Vi hörde av oss till varandra och det har varit lite fram och tillbaka, innan allting blev klart, säger Sövik till Trav365.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.