Spansk sensation i Finland!

45

spanskt i finland

En spansk häst gick segrande ur striden i Kymi Grand Prix.
Åttaårige hingsten Trebols triumf i det finska storloppet med 800 000 kronor till vinnaren är med råge den största framgången genom tiderna för det lilla travlandet Spanien.

På lördagen var det storloppsdags på den finska banan i Kouvola, belägen cirka 13 mil nordost om Helsingfors.
Efter ett par strykningar blev det slutligen åtta hästar som gjorde upp om förstapriset
på drygt 800 000 kronor och segrande ur striden gick alltså en spansk häst.
Trebol är åtta år och kördes till seger av sin tränare Gabriel Angel Pou Pou. Det spanska ekipaget – spelat till 15 gånger pengarna i vinnarodds – hamnade i tredjeparet utvändigt och Trebol avslutade mycket snabbt utan draghjälp i tredjespår genom den sista kurvan.
Maven och Johnny Takter, loppets favoriter, förpassades till tredjeplatsen efter att ha anfört i ledningen sista 1400 meterna av loppet.

Rapp svensk avslutning
Andrahandsfavoriten Timoko orkade inte riktigt efter ett lopp utvändigt ledaren och föll till femteplatsen. Positiv tvåa i loppet blev i stället Mantorptränaren Stefan P Petterssons Oasis Bi efter snabb avslutning i spåren från köposition för körande Claes Svensson.
Vinnande spanjoren Trebol – med hemmaort Mallorca – noterade kilometertiden 1.11,8 över 2100 meter med bilstart och var bara bäst i loppet som formades till Spaniens största internationella seger i travet genom tiderna.
Oasis Bi fick tiden 1.12,0 och Maven 1.12,1, allt på en av regn något småseg bana.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.