Spartan Kronos skadad igen

36

spartan kronos

Stjärnhästen har fått en varning på ett gaffelband.
– Det känns tungt. När han är frisk är han en av de bästa i världen, säger tränaren Conrad Lugauer.

Spartan Kronos vann ett större lopp i Paris för snart två veckor sedan och imponerade. Han tog tidigare i sommar två raka på Vincennes och var i våras med i Olympiatravet. Den femårige hingsten har visat skyhög kapacitet och sprungit in drygt 2,3 miljoner kronor hos Conrad Lugauer. Men nu blir han borta ett bra tag från tävlingsbanan.
– Jag fick ett tråkigt besked i dag (torsdag) att hästen är tjock i ett ben. Det är en gaffelbandsvarning men inte i samma ben som han hade den tidigare skadan. Nu blir det vila i två månader och han är på väg hem från Frankrike, säger Conrad Lugauer.
För ett år sedan drabbades Spartan Kronos av en gaffelbandsskada i ett annat ben och tvingades till en längre frånvaro. Han gjorde comeback i våras och har sprungit in 1,1 miljoner kronor i år.
– När han är frisk är han en av de bästa i världen. Men hästen har en fruktansvärt känslig kropp, menar Lugauer.

Hade stora planer i år
Jägersrotränaren hade stora planer för sin stjärna i vinter men dessa blir nu skrinlagda. Istället siktar han in sig på nästa säsong.
– Meningen var att han skulle ha gått ut i Femåringschampionatet nästa fredag och möta Bold Eagle. Hade han gått bra där så hade vi kanske gått ner till Milano och startat i Nationernas Pris och sedan eventuellt fortsatt med vintermeetinget i Paris. Men de sistnämnda loppen kommer tillbaka nästa år för hästen är bara fem år gammal.
– Man måste se positivt på det här att vi upptäckte svullnaden i tid och vi får göra det bästa av situationen. Visst är det lite tungt men vi kan inte gräva ner oss för mycket i det här. Det är som det är. Vi får hoppas och tro att han kan komma tillbaka nästa år och bli champion då istället, säger Conrad Lugauer vars stall är på väg mot sitt bästa år någonsin med 8,6 miljoner kronor inkört och han har redan passerat fjolårssiffrorna.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.