Spelbolag utreds – efter rakebackfusk

32

ATG startar en utredning mot tysk-maltesiska spelbolagen Hamburger Trab-Zentrum och Pferdewetten för rakebackfusk.

Utredningen startas efter att tidningen Travronden varit på väg att avslöja regelbrottet i sin tidning som låg i tryckpressarna.

– Vi har uppgifter om att Pferdewetten erbjuder sina kunder rabatter på ATG:s produkter. Det är i så fall ett solklart brott mot våra bestämmelser och avtal, säger Magnus Lunner, säkerhetschef ATG.

Spekulationerna har duggat tätt de senaste åren om att utländska partnerbolag till svenska hästsportens spelbolag ATG erbjudit otillåten rakeback eller rabatter på svenskt spel. Men hittills har det bara varit rykten och spekulationer, inga bevis har funnits.

Nu avslöjar Travronden i sitt kommande fredagsnummer att tyska spelbolaget Pferdwetten erbjudit rakeback och låtit svenska spelare spela via tyska konton. Båda förfarandena bryter mot ATG:s spelregler.

Efter att uppgifterna blev kända valde ATG på torsdagen att skicka ut ett pressmeddelande, och Travronden publicerade strax senare uppgifterna på sin nätupplaga.

– Lika villkor ska gälla för samtliga av våra kunder. Om detta råder inget tvivel. Vi har därför i dag beslutat att inleda en utredning för att klargöra de uppgifter vi har. Under utredningstiden kommer Hamburger Trab-Zentrum och dess partner bli avstängda för allt spel på ATG:s produkter. Utredningen pågår och därför vill jag i nuläget inte uttala mig mer om innehållet, säger Magnus Lunner, säkerhetschef på ATG.

Nyligen stängdes även belgiska PMU av från spel på svenskt trav efter att ha vunnit en rad stora vinster. Bolaget utreds nu av ATG, men ingen kan i dag bekräfta att rakebacks förekommit hos PMU Belge.

På Pferdewetten och Betbird kan svenska kunder på några minuter registrera sig och spela på svenska travlopp. På sina hemsidor gör de två bolagen reklam för att spelarna får fem procents rabatt när de spelar på de stora svenska spelen som V75, V86 och V64.  Något som gör att de har större vinstchanser än svenska spelare givet en viss insats.

– Omsättningsmässigt är Tyskland en liten spelmarknad för ATG. De tyska kunderna vinner i paritet med genomsnittet av vår totala kundgrupp, säger Magnus Lunner.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Spelbolag utreds –
efter rakebackfusk

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikel​ATG inleder undersökning mot tyskt spelbolag
Nästa artikel”Måste tro på honom ändå”

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.