Spikade 100-0ddsare och tog hela V5-potten

120

100-oddsare

100-oddsaren Naxos vann V5-5 i Årjäng och fixade storvinst till Robin Axelsson, 71, i Skara.Foto av ALN

En spelare tog hela V5-potten – 231 781 kronor!
När 100-oddsaren Naxos kom först i mål i V5-5 på Årjäng bröt jublet ut hemma hos familjen Axelsson/Andersson på Ängatorp utanför Skara.
– Ska man få något måste man våga lite, säger 71-årige Robin Axelsson som spikat jätteskrällen.

Robin Axelsson är på Axevalla varje tävlingsdag och han följer travet frekvent. Han åker även gärna och ser på provloppen på hemmabanan, spanar in spelobjekt och minglar med andra travamatörer.
– Jag har haft amatörlicens sedan tidigt 70-tal, berättar Robin Axelsson.
Det var också i ett provlopp tidigare i sommar som den rutinerade traventusiasten såg något som ingen annan såg. Meritlöse men välstammade åttaårige valacken Naxos, med blott 14 000 kronor intjänat i karriären, satt fast i mål och såg ”smällfin” ut mot betydligt mer rutinerade hästar.
– Det var hästar som tjänat många hundratusen kronor, men Naxos såg bäst ut av allihop. Det var ett par månader sedan, men då bestämde jag mig för att spela honom nästa gång han kom ut till start. Han är ju ändå en lillebror till Stig H Johanssons gamla stjärna Digger Crown, berättar Robin Axelsson.
På tisdagen årsdebuterade Naxos inom V5-spelet på Årjäng och Robin Axelsson valde att spika på sitt system för 48 kronor.
Efter fyra avdelningar fanns endast 17 system kvar med chans till fem rätt och värdet var 13 634 kronor.

Köper ny häst för vinsten?
När 100-oddsaren Naxos passerade mållinjen först tillsammans med Axevallaamatören Ferry Fridolfsson bröt jublet ut hemma hos Robin Axelsson och Maud Andersson.
Utdelningen på V5 blev 231 781 kronor.
– Egentligen är det helt otroligt, men konstigt nog hade jag en känsla att det skulle kunna gå vägen. Detta är det största jag vunnit, säger Robin Axelsson som även spikade omgången andra stora skräll, elvaoddsaren Finja H…
– Jag vet inte vad vi ska göra för pengarna, men möjligen kan det bli någon häst, säger Robin Axelsson som sedan många år tränat sina hästar hos Åke Svanstedt på Bjertorp.
I dag har Axevallaprofilen en häst på träningslistan, han leasar åttaåriga stoet Greenhill’s Lucky som var tvåa på V75 så sent som i juli.
– Jag har även Mellby Sambuca i stallet som sällskapshäst åt Greenhill’s Lucky. Jag fick honom av Mellby Gård när han slutade tävla hos Åke Svanstedt.

Lars-Ove Pettersson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 resultat onsdag 20 augusti 2014 från Solvalla
Nästa artikelMacken och Campbell hyllades på Solvalla!

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.