”Spiken given – han krossar allt”

118

Jag hade ett intressant snack med Timo Nurmos i veckan.

Han lovade att Tjacko Zaz inte kommer att galoppera nu.

Därmed är spiken given – liksom Nobel Amok som krossar allt.

LÄS OCKSÅ PLUS HALMSTAD I SISTA STUND: ”Hon är märkligt bortglömd på V75”  

Festen fortsätter i Halmstad med V75 lördag och en nyckeltränare är utan tvekan Timo Nurmos. Han var lite lagom småkaxig i veckan när jag pratade med honom. Om man nu kan kalla det för det för Nurmos brukar alltid ha rejäl täckning för det han säger.

Alla såg vilket enormt lopp som Tjacko Zaz gjorde efter galoppen senast när han tappade 70, 80 meter och ändå bara var en längd efter vinnaren i mål. Då var han dessutom ute i spåren på slutrundan.

Om Timo Nurmos tar ord i munnen som att ”hästen känns otroligt fin”, då är det så nära ett klartecken man kan komma. Galopperarna på slutet oroar inte Nurmos som säger att han ”ändrat lite i utrustningen och finjusterat lite”.

Det låter bombsäkert och Tjacko Zaz lär ta ledningen efter en bit och då är det slut. Ni har väl inte glömt årsdebuten när han dundrade runt på 1.09,5 va?

Spik nummer två kommer i V75-avslutningen där Nobel Amok vinner igen. Han har övertygat stort i tre raka segrar för Robert Bergh och senast var hästen sagolikt läcker när han gled undan i okörd stil.

Till och med en sansad kille som Robert Bergh var smått lyrisk och fick ur sig att han vet inte hur bra hästen är eller hur långt han kan gå. Jag kan inte tänka mig att någon av de invändiga svarar om Bergh nu ställer frågan efter att den första spetsstriden har lagt sig. I så fall lär nog inte den hästen som svarar komma i mål.

Annars tror jag att Nobel Amok vinner oavsett position och bara krossar samtliga.

LÄS OCKSÅ PLUS MILJONKLUBBEN: ”Favoriten ska fällas på V75”  

Premiär med jänkarvagn

Favorit i V75-1 är Magic Happens och Peter Untersteiner. Magic Happens var riktigt bra som tvåa från dödens bakom Rajesh Face senast. Den här gången åker dessutom framskorna av och han kan mycket väl runda alla.

Men jag måste även ha med ledande Upstream – snabb ut, springspår och Adielsson = garantispets – även om hästen är lite svårbedömd formmässigt.

Och så streckar jag även King Edward – som öppnar bra och får en fin resa från springspåret och som eventuellt får en jänkarvagn på sig den här gången.

Gilda leder loppet länge

I V75-3, finalen av Stosprintern, tror Timo Nurmos att hans Bugatti Brick springer runt 1.10,5 från ledningen. Det lär nog också behövas för att vinna loppet. Nurmos säger att Bugatti Brick kommer att gå mycket framåt med senaste loppet i kroppen och vara ännu bättre nu. I försöket löpte hon dött lopp med en mycket tapper Gilda Newport som gjorde jobbet på utsidan. Buggati är startsnabb och ingen lär ta en längd på henne. Leder länge.

Men jag måste ha med Caddie Lisieux som avslutade bra som tvåa i försöket och går framåt med det loppet i kroppen. Dessutom aviseras det någon form av barfotakörning nu. Den här högkapabla damen kan mycket väl bara sänka alla till slut.

Även Unison Kronos gjorde ett helgjutet intryck senast.

LÄS OCKSÅ V75-TIPSET: ”Jag har hittat TVÅ fräcka spikar”  

Har nog vässat lite extra

V75-4 ser vidöppet ut på förhand och här gäller det att inte snåla med strecken. Vurmar lite för Helena Klipp som kan fälla många till slut om hon inte hamnar alltför illa till från innerspåret och kommer ut i tid. Då kan hennes spurt bita bra.

Handsome Pelle är min vinnare i V75-4 som var kanonbra som tvåa fredagen innan elitloppshelgen då han gick i dödens på en italiensk häst som inte gick att rå på från ledningen. Nurmos säger att hästen känns ännu bättre nu, öppnar bra och får en jänkarvagn på sig och det blir även barfota runt om.

Cruzado dela Noche är favoriti Gulddivisionen, V75-6, men elitloppshästen har galopperat två gånger i rad – förstås inte godkänt.

Måste bara ha med Day or Night In som Johan Untersteiner sagt är hans bästa häst i stallet. Har gjort två mycket starka lopp i år och ska nu tävla i en jänkarvagn för första gången.

Lita på att Johan har vässat lite extra för att vinna guldloppet på hemmaplan.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 10–7–6 (11–5)

V75-2: 3 Tjacko Zaz (4–2)

V75-3: 1–6–2–3–5 (4–10)

V75-4: 6–8–1–5–12–2–10–15 (4–9))

V75-5: 1–4–3 (2–8)

V75-6: 10–6–1–2–4–12–11–3 (9–7)

V75-7: 5 Nobel Amok (4–3)

2 880 rader/1 440 kronor

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet