Springfield kan vara lösningen i Jackpotomgången på Mantorp

146

springfield

Truculent och Fascination är tidigare stjärnor i stallet.
I helgen är Springfield högaktuell i V75 – en häst Jägersrotränaren Lars i Nilsson hoppas ska ta över huvudrollen i verksamheten.

Springfield är en häst som tränas i skånska Veberöd och har svarat för några riktigt fina lopp i år då han bland annat stuckit upp mot Lutfi Kolgjinis Rajesh Face.
Efter andraplatsen bakom denne följde Springfield upp med att leda nästan hela vägen i ett kval till Kungapokalen i slutet av april. En tredjeplats blev det till slut på samma tid som Deimos Racing och Dominion Beach.
Nära en stor årgångsfinal – ännu en gång förlust med ”flaggan i topp”.
Senast var det debut i V75 och ett stort favoritskap på Åby där det, sett från sidan, inte alls var samma drag i honom.
Sebastian M Nilsson i stall Lars I Nilsson verkar inte bekymrad över formen inför lördagens start i V75-4 på Mantorptravet.
– Han hade väldigt låg puls efter loppet och efter det har vi kört på som vanligt i jobben och han känns fortsatt väldigt fin. Nej, det där loppet ser vi som en tillfällighet. Vi är inte oroliga för formen.
Stallchefen Nilsson har sagt att Springfield har förutsättningar för att bli en elithäst. Vad tror du?
– Han kan bli riktigt bra. Han var bra i fjol som fyra, femma i loppen. Det var över vintern han utvecklades och tog till sig vinterträningen på ett oerhört bra sätt. Det är lite av en tävlingshäst. Exempelvis när han var knappt slagen av Rajesh Face sprang han fortare över 2640 meter än vad Readly Express gjorde när den hästen vann derbyt förra året. Springfield behöver inte alltid kännas på topp hemma för att prestera. Det är när han springer ut på banan och får en sulky på sig han växer…ja, två storlekar, säger Sebastian M Nilsson.
Johnny Takter har spår fem med hästen bakom bilen i klass I-loppet på lördag. Ni vill väl till ledningen?
– Det skulle jag tro, med tanke på att han varit så snabb tidigare. Jag tror att han är lite gynnad av att komma utifrån också från ett femtesår. Bricka ett som han hade senast på Åby är inte helt lätt även om man är startsnabb. Han ska duga bra med tanke på vad han presterat.
I V75-3, Lördagsloppet, har ni 10 Seethestar till start som vunnit fyra av nio starter i er regi sedan den kom förra våren. Kapabel men sugen på att galoppera som det verkar?
– Senast han hoppade på Åby så sprang han faktiskt ”hem”. Utgången till stallbacken ligger ju 250 kvar på Åby och Johnny kom lite långt ut i banan. Det känns faktiskt inte som en osäker häst men det har varit lite oroligt ändå. Formen är i alla fall oerhört fin. Det konstiga är att bricka fyra kan vara bra nu, då man vänder upp lite i mitten av banan. Felfri ska han absolut kunna vara med i segerstriden, slutar Sebastian M Nilsson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelBergh varnar för skrällar på V75 Mantorp
Nästa artikelV75 resultat och startlista till Mantorp 3 juni 2017