Sprintermästarhelg!

35

dd-tips dd-blogg

Äntligen är Sprintermästarhelgen här och hur lägligt är det inte att vädret passar på att visa sig från sin allra soligaste sida då. Vi har inte varit bortskämda med varmt och soligt väder än så länge men nu kommer det en liten värmebölja som av allt att döma ser ut att kulminera under lördagen. Snacka om att vädergudarna är på Halmstadtravets sida. MEN det varma vädret är inte helt säkert att det är en fördel för alla hästar. Det har varit relativt svalt väder fram till nu och jag tror det finns en och annan häst som kan prestera lite sämre i hettan. Tänk er själva om ni tränat i svalt väder och helt plötsligt ökar temperaturen med 10 grader och ni ska ut och prestera på topp. Det kan hända att vi får se några underprestationer. Men det är väldigt svårt att veta på förhand och givetvis svårt att ta med i loppanalysen.
Jag själv jobbar dessvärre torsdag-söndag så det blir inte speciellt mycket After Trot för min del men det viktigaste är ju att delta i Travfesten och den är ju på banan 🙂
Har tyvärr inte varit och kört något ännu i veckan så jag har inga rapporter kring Johans starthästar imorgon men håll utkik på hans hemsida där det förhoppningsvis bör dyka upp lite info. Men håll ett öga på 12 Owen Broline i första loppet. Det är kanske ingen stjärna men en rätt så trevlig häst när han väl tar i och dessutom har han visat att han har lite skalle. Spår tolv är ju givetvis iskallt och ska Owen Broline ha någon chans får de nog varva på en låg 13-tid, då kan han nog komma med en bra avslutning. Finns nog en hel del utveckling i honom och han kommer säkert mer och mer för varje start så håll lite koll på honom.

8 Versailles i DD-1 tycker jag såg riktigt fin ut vid spetsvinsten senast. Nu är det stängt spår och Björn Goop måste hitta ut. Gör han det så tror jag inte Versailles är sämre bakifrån och femtehandare på V75 i nuläget tycker jag han är klart intressant och jag chansspikar.
I DD-2 kanske 5 Coco De Vie bara är bäst men jag tycker inte hon är en bra spik. Näst senast gjorde hon en bra insats från dödens liksom senast fram till hon galopperade på upploppet. Men travet flyter inte speciellt bra och jag är skeptisk till att hon kan hålla reda på benen hela vägen. Jag garderar med sex motbud: 2 Nangijala Face, 4 Raffinos, 7 Bear Glide, 9 Piece Of Work, 11 Glamour Håleryd och 12 Elma Lane. Untersteiner Sr:s kusar ska såklart passas men jag har lite feeling för Bear Glide och Piece Of Work. Öppet lopp om favoriten inte är som bäst.

DD-1: 8 Versailles
DD-2: 2,4,5,7,9,11,12
Min raka DD: 8-7
Dagens Bubblare: 8-9

I V75-1 bör 12 Mellby Viking och 13 Alfas Da Vinci göra upp om det och klar fördel Mellby Viking som är ett styrkefenomen. Skulle de två ha en sämre dag blir loppet mer öppet och tror man det så ska man inte glömma 4 Janes Hugo som jag vet att Johan tycker är en bra stayer. Mycket ska klaffa men han är nog ganska rask i benen om han får rätt lopp.
Torskar 4 Nuncio V75-2 som är första uttagningsloppet till Sprintermästarfinalen så blir jag förvånad. Han gjorde en ruggig insats i Elitloppet och några motståndare av den kalibern finns inte här även om 2 Sylvester America är riktigt bra. Men han får nöja sig med andraplatsen.
Kungapokalsvinnaren Volstead startar från spår 2 i V75-3 som är andra uttagningsloppet till Sprintermästaren. Såklart en bra chans men 1 Hillustrious har det snackats en hel del om och levererar han här så kan det bli tufft för favoriten.
V75-4 är det tredje och sista uttagningsloppet. Här väntas det bli en duell mellan 3 Jontte Boy och 7 Spartan Kronos men formen hos Jontte Boy är väl sådär. Nu lär väl Korvenoja ha vässat honom inför detta men knappast optimal uppladdning. Jag gillar verkligen 4 Be Spontaneous som är riktigt bra och jag hoppas de två favoriterna kör loppet i halsen på honom.
Jag fortsätter att gå på Daniel Redén tränat även i V75-5. Här har han 10 In Vain Sund som också är en fin häst. Tror han är med och gör upp om det trots tiondespåret. 1 Dolan Spring kan bli svår att slå om han får ledningen men jag tror på In Vain Sund.

Lycka till och väl mött på Halmstadtravet! 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.