Starten på ATG:s kavalkad med V75 i påsk

318

starten på ATG:s kavalkad med V75 i påsk

Skärtorsdagstravet i Gävle blir starten på ATG:s kavalkad med V75 i påsk.
Roger Walmann skickar två ston till Påskägget för fyraåriga ston.
Stallets Dibaba vann loppet i fjol och nu är Aleppo Pine och Flash Am med för att försöka vinna loppet igen.

I påskveckan bjuder ATG återigen in till satsningen ”V75 Spring Race” med V75-trav från skärtorsdag till påskdagen.
Fyra dagar i rad med V75 som avslutas med omgången söndag på Rommetravet och den sista deltävlingen i Olympiatravet, samt en multijackpot på V75.
Gävletravet är först ut i Spring Race med V75 på torsdagen. V75-3 är Påskägget med 150 000 kronor i förstapris. Ett lopp för fyraåriga ston över 2140 meter som i år lockade ett litet fält.
”Aleppo Pine chanstippas i Påskägget där det är dunkel form på nästan samtliga startande. Hon var rejäl i flera starter ifjol och kan öppna bra om Kenneth Haugstad laddar. Påskägget är svåranalyserat trots endast sex startande och jag streckar alla”, skriver Mathias Gustafsson, banans sportchef i tipsen i banprogrammet.
Det handlar om årsdebuter för Roger Walmanns duo.
Aleppo Pine galopperade bort sig som spelfavorit i den långa E3-finalen för ston i slutet av juni. Trea i E3-finalen för ston i Gävle i augusti över kort distans.
Annars handlade det övervägande om segrar för stoet under debutsäsongen. Kenneth Haugstad satt bakom i samtliga elva starter 2018 och det slutade med sex segrar.
– Jag har kört henne hela tiden så jag ville köra henne igen. Aleppo Pine skulle normalt ha varit första hästen av våra, men på läget är det väl kanske Flash Am som är den bättre chansen den här gången, säger Kenneth Haugstad.

Jansson i spets?
Innerspårets Flash Am vann fyra av tolv starter i fjol. Tvåa som hårt betrodd i E3 i slutet av juni, bakom Zara Kronos. Torbjörn Jansson kör i Gävle på torsdag.
Enligt spekulationerna i förhandstipsen är Kenneth Haugstad en spetskandidat. Haugstad tror tvärtom att han ska ta det lilla lugna från sjättespåret när bilen släpper.
– Jag tar aldrig en längd på Flash Am. Om Jansson vill köra i ledningen med den så kommer den att vara snabbast. Tror jag. Ingenting är bestämt men det blir nog ett lopp bakifrån med Aleppo Pine den här gången, säger Haugstad.

Siktar på Derbystoet
Aleppo Pine och Flash Am matchas inte mot kvalen till Drottning Silvias Pokal. Stallet tycket att det ligger för tätt in på starten i Påskägget.
– Vi står över Drottningens. Tyvärr är de här två hästarna inte anmälda till Stochampionatet, men sedan är de med i alla lopp. Så det blir hösten vi siktar på, med Derbystoet och sedan Breeders, säger förstemannen i Roger Walmanns stall.
Vilken konkurrent blir tuffast emot i V75-3 på skärtorsdagen tror du?
– Det är svårt att bedöma. Båda våra har kapacitet för att vinna ett sådant här lopp i alla fall. Om jag ska säga något om motståndet….jag vet inte riktigt vad Daniel Redéns 2 Vivacious Allie kan men hans hästar ser ju grymma ut, så det brukar ju vara han som är värst emot! säger Kenneth Haugstad med ett skratt.
Hur går Aleppo Pine och Flash Am utrustade?
– Det blir skor runt om på båda så här första gången. Sedan blir det ett helstängt huvudlag på Flash Am och ett öppet på Aleppo Pine.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelTangen Haap blev den fjärde hästen
Nästa artikelInför V75 Fredag: Den folkkäre familjehästen

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.