Startfältet klart till Hugo Åbergs 2014!

113

startfaltet hugo abergs 2014

Mats Ahlkvist, sportchef på Jägersro, har nu sytt samman nästa veckas storlopp, Hugo Åbergs Memorial.Foto av MARIA HOLMÉN

Så var då årets startfält komplett till Hugo Åbergs Memorial på Jägersro den 29:e juli. Under måndagsmorgonen släppte sportchef Mats Ahlkvist Ed You och Oasis Bi och nu har han också fått klart med de två sista platserna.

– Stig H Johanssons har lämnat klartecken för start med Occhione Jet och Raoul Engblom med Mr Picolit. Jag kan inte annat än att vara väldigt nöjd med startfältet och som vanligt är det vår publik som lottar startspåren under tisdagens tävlingar, säger Mats Ahlkvist.
Det är alltså bara en dryg vecka kvar till en av årets absoluta höjdpunkter, en tävlingskväll som man självklart bara går och längtar efter på Jägersro.
– Självklart är det så. Vi kommer att köra 13 lopp under kvällen där det kan vara på sin plats att lyfta fram Breeders Course-finalen för de treåriga hästarna som har samlat ett jättefint startfält. Extra kul med fyra hästar från Jägersro där kvartetten Buy More Time d’AM, Coolwater In, Spartan Kronos och From Dust to Dawn alla kommer till start.
– Vidare ser man ju givetvis fram emot Malmö Stads Pris där Alfas Da Vinci jagar tredje segern i Summer Meeting Stayer-serien där ägaren vars häst som vinner kan räkna in en resecheck på 100 000 kronor.
Och även tvååringarna är tillbaka på Jägersro under Hugo Åbergs-kvällen.
– Helt riktigt är det så, tvååringspremiären återkommer och detta med anledning av att vi kör en Breeders Course-final hos oss den 6:e september, då under derbylördagen. Tisdagens lopp är dock inte ett uttagningslopp till detta, klargör Ahlkvist.

Startfältet till Hugo Åbergs Memorial
Mosaique Face, Lutfi Kolgjini tränar och kör
Truculent, Johnny Takter (Lars I Nilsson)
Orecchietti, Örjan Kihlström (Stefan Hultman)
Magic Tonight, Johan Untersteiner (Roger Walmann)
Un Mec d’Heripre, Franck Nivard (Fabrice Souloy)
Commander Crowe, Robin Bakker (Fabrice Souloy)
Ed You, Robert Bergh tränar och kör
Oasis Bi, Björn Goop (Stefan P Pettersson)
Occhione Jet, Erik Adielsson (Stig H Johansson)
Mr Picolit, Torbjörn Jansson (Raoul Engblom)
Förstapriset i Hugo Åbergs Memorial uppgår till en miljon kronor.

Anders Nilsson

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.