Stefan Melander: ”Det är bra chans”

91

Han är klar favorit till att vinna det första heatet av Åby Stora Pris.

Tränaren Stefan ”Tarzan” Melander tror på seger med Volstead.

– Varje gång han har haft innerspår har han hållit ledningen. Det är bra chans, säger ”Tarzan”.

Stefan Melander sa innan det här året att han hoppades och trodde att Volstead skulle vinna något stort lopp. Nu har han redan vunnit Sweden Cup, Lilla Elitloppet, och nu har hästen chans att erövra ännu en stor titel. Volstead är favorit i det första heatet av lördagens Åby Stora Pris. Läget är Stefan Melander mycket nöjd med, medan Volstead däremot har spår åtta i det andra heatet.

– Volstead (V75-1) är snabb ut och jag såg någon statistik att varje gång han har haft innerspår har han hållit ledningen. Det är väl ingen garantispets för det är några snabba med utifrån men det är inte så himla lätt att komma förbi honom i starten.

– Han är bra nu hästen när han funkar och är i fin form. Efter Sweden Cup kom han bort i Oslo och sedan på Bergsåker var det oduglig bana som han inte trivdes på. I Årjäng näst senast galopperade han i sista sväng men senast så krossade han dem från dödens. Han har bara gått lugna jobb efteråt och allt verkar mycket bra, säger Stefan Melander.

”Brukar vara bättre i andra heatet”

Vad säger du om det andra heatet, V75-5, med spår åtta bakom startbilen?

– Det bir ju såklart svårt från det läget men då kommer fördelen med att hästen brukar vara ännu bättre i det andra heatet. Det såg vi om inte annat i Sweden Cup. Fast från åttondespåret är det nästan alltid omöjligt.

– Jag tror att han har bra chans att vinna det första heatet och sedan kan det ju bli så att det blir ett skiljeheat. Jag har haft det i bakhuvudet och tror att han går mycket bra även då. Det blir barfota fram och skygglappar som vanligt, säger Melander.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelMiljonvinnarens fräcka V75-spik
Nästa artikelNurmos varning: ”När som helst…”