Stenklara spikar & härliga skrällbud

22

Spikarna är helt klara.

Like a Star och Ultra Bright torskar inte – spets och slut.

Sedan finns det ett par härliga skrällbud i dagens V75-omgång.

Halmstadtravet är värd för helgens andra V75:a och stall Kolgjini är i fokus igen. Like a Star har börjat vägen mot stjärnorna och det här tror Ludde är en topphäst i vardande. Hon har imponerat i två raka segrar och varit överlägsen båda gångerna. Framförallt senast var hon grymt bra efter en jobbig inledning i spåren och resolut körning mot ledningen.

Ingen lär svara när Adrian Kolgjini kommer ångande efter en bit och över upploppet är det tack och hej till övriga. Like a Star tar tredje raka utan snack för hästen ser ruskigt fin ut för dagen.

Tar ställning och spikar

Dagens andra spik är inte favorit i nuläget. I V75-5 låser många på två hästar i Ultra Bright och Darling Hornline. Men jag tar ställning och spikar Ultra Bright. Hästen såg helläcker ut i årsdebuten då hon både öppnade och avslutade loppet pilsnabbt. Det fyraåriga stoet närmast följer bilen den första biten och den här gången släpper inte Fredrik Persson ifrån sig ledningen.

Med lopp i kroppen är Ultra Bright segermogen för intrycket av den vassa spurten senast var starkt.

Darling Hornline visade annars i fjol att hon tillhörde årgångstoppen bland stona genom att kvala in till både Stochampionatet och Derbystoet. Hon galopperade bort en trolig andraplats i Stochampionatet i sista kurvan och hon har onekligen hög kapacitet.

Darling Hornline gör nu debut i ny regi Helena Burman och har tränat bra och även varit ute i ett provlopp där hon avslutade 1.13 sista varvet. Men tränare Burman aviserar ett lopp i ryggar så här i comebacken och därför tror jag det blir svettigt att rå på en ledande Ultra Bright som har lopp i kroppen.

En riktig bedövare

I V75-inledningen kan det bli en tuff öppning mellan startraketerna Star Advisor Joli och Napoleon C.D. Fördel för den förstnämnde som aldrig har bommat ledningen från innerspåret. Hästen gör årsdebut men brukar gå bra direkt efter vila. Kan leda runt om. Men när två slåss kan en tredje vinna och se upp för Augustus F. som senast galopperade under angrepp i sista kurvan i V75 i Kalmar. Ska eventuellt provas utan framskor den här gången vilket känns intressant.

En riktig bedövare är annars American Idol som är en kapabel häst och som efter halsoperation hade krafter kvar i comebacken senast och som nu eventuellt ska tävla i jänkarvagn.

Favoriten i V75-2, Virtual Leg, var rejäl vid en lätt seger i debuten. Det är helt klart en lovande häst men hon har bara gjort en start och får sällskap av ett gäng på kupongen som är mer rutinerade.

I V75-3 heter min vinnare Benjamin Evo och hästen är spelad på 13 procent av insatsfördelningen i skrivande stund. Han har gjort två starter för Veijo Heiskanen och efter seger i debuten blev det fel i V75 senast och hästen var ursäktad. Återkommer nu efter uppfräschning och en träningsperiod. Jag pratade med Veijo i veckan som berättade att han bestämt sig för att köra hästen barfota bak för första gången och han tror att det får en mycket bra effekt.

Veijo hoppas detta kan vara en häst för det finska travderbyt i höst och Benjamin Evo kan mycket väl blåsa runt samtliga.

Se upp för Avec Wine

Det är väldigt bra träningsrapporter på Bravo Navarone som nu gör första starten för stall Kolgjini. Det är en mycket kapabel häst som säkert har toppchans att vinna om han sköter sig. Men jag streckar även segermaskinen Carabinieri, som alltid kommer flygande till slut, samt Sevilla som står bra till på start och kan leda runt om ifall det blir strul för tilläggshästarna.

I V75-avslutningen heter min rysare Avec Wine, spelade till endast åtta procent just nu. Timo Nurmos meddelar att han ska rycka skorna och sätta på en jänkarvagn för första gången och den komben låter ju mumma. Se upp.

Micke Carlssons V75-system

V75-1: 1–5–3–10 (7–9)

V75-2: 3–4–6–2–1–9 (8–5)

V75-3: 14–11–2–6 (10–3)

V75-4: 6 Like a Star (1–11))

V75-5: 2 Ultra Bright (5–7)

V75-6: 6–13–3 (8–15)

V75-7: 3–7–4–12–11–9–2 (8–1)

2 016 rader/1 008 kronor

 

Extra V75 från Halmstad sänds i TV12 klockan 14.00.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.