Stepping Spaceboy har absolut toppform inför V86

106

Stepping Spaceboy har absolut toppform inför V86

Rykande spurt bakom kulltoppar senast.
Fin i träningen efter det.
Stepping Spaceboy kommer till kraftprovet S:t Leger med absolut toppform.

Sitter man en bit ner i andraspår när superstjärnan Diamanten får bestämma i rena promenadtakten i ledningen är det lätt att misströsta. Men när mållinjen skars pekade mungiporna uppåt på Admir Zukanovic. Visserligen fick Stepping Spaceboy (V86-7) nöja sig med tredjeplatsen bakom Diamanten och Policy Of Truth men han flög fram över upploppet och skar mållinjen på lätta hovar.
– Det var länge sedan han behövde springa sig riktigt trött, utan det har varit full fart och spända linor över mål. Han var jättefin när vi körde honom i dag (måndag) och formen måste vara väldigt, väldigt vass för dagen, säger Admir Zukanovic.
Breeders Crown om en månad är nästa riktigt stora mål för Stepping Spaceboy men det betyder inte att Admir Zukanovic tar lätt på onsdagens uppgift, anrika S:t Leger över utslagsgivande tre varv med 125 000 kronor till vinnaren.
– På hemmaplan och allt, det ska bli riktigt kul och jag tror inte att han gör bort sig, säger Åbytränare och fortsätter:
– Distansen är inga konstigheter, han är allround och har visat sig bra på 2 600 meter och han blir bara starkare hela tiden. Spår 6 bakom bilen är helt okej. Taktiken överlåter jag till Stefan (Söderkvist) men hästen är startsnabb och borde inte sitta fast i ett sjuhästarsfält.
Stepping Spaceboy ska som tidigare gå med den svenska varianten av USA-sulky och med en skygglapp kallad murphybländare på vänster sida. I vanlig ordning kommer han också tävla utan framskor, om banunderlaget tillåtet.
– Det är väl bara för spelarna att titta på hans senaste lopp för att bilda sig en uppfattning om honom. Jag kan inte motståndet så bra men han är en toppfyraåring, inte mycket sämre än de bästa vi har i Sverige, och jag räknar med att han gör ett bra lopp.

”Måste ha toppform”
Stepping Spaceboys två år äldre stallkamrat Valentino Strix (V86-1) har också visat fina takter på slutet. Senast levererade han en tung avslutning från fjärde par utvändigt och kom i mål som trea på nya rekordet 1.13,9 över 2 640 meter.
– Jag körde honom i dag och efteråt sa jag att den här hästen måste ha toppform. Han känns riktigt fin och kan han avsluta som han gjorde senast är han säkert med långt framme.
Admir Zukanovic förhoppning är att som förra gången låta Valentino Strix springa utan skor på alla fyra hovar, men då gäller det att banan är i toppskick.
– Jag utgår från barfota runt om men det beror på hur mycket nederbörd det kommer. Han är känslig om banan blir stum och om inte underlaget blir så bra som jag vill ha det måste han gå med skor. Visst är han lite vassare utan skor men inte på en dålig bana. Det är liksom inte bara att rycka av skorna så blir det bra utan allt måste stämma.
Grunddistansen i onsdagens lopp är densamma som senast men den här gången startar Valentino Strix med 20 meters tillägg.
– Han kommer säkert att tappa lite från start som han alltid gör men blir det sedan lite körning där framme kan det bli intressant. Han befinner sig i en tuff klass men när han är i form gör han inte bort sig.

Föregående artikelExperten: ”Det är en jättedomartabbe…”
Nästa artikelEM-finalisten skadad – säsongen är över

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.