Stjärnans lillebror debuterar på V75

44

lillebror v75

Claes Svenssons King Sir Kir är obesegrad efter tre starter och är nu redo för debut på V75.Foto av Tommy Andersson/ALN

Obesegrad efter tre starter.
King Sir Kir är V75-omgångens minst rutinerade häst.
– Jag tror att jag har bästa hästen. Det här är en superhäst, säger tränaren och kusken Claes Svensson.

Storasyster Moving On är en av travvärldens mest spännande hästar för dagen och den svenskfödde sexåringen gör succé hos franske tränaren Fabrice Souloy. På sex starter i år har Moving On vunnit fyra lopp, varit tvåa i två och tjänat drygt 2,4 miljoner kronor. Totalt har stoet tjänat nästan fem miljoner kronor.
Moving On inledde karriären hos delägaren Claes Svensson och Mantorptränaren presenterar nu lillebror King Sir Kir för den breda travpubliken.
I lördagens jackpot-kryddade V75-spel på Åby jagar obesegrade King Sir Kir fjärde raka segern. Det var en optimistisk Claes Svensson som blev uppringd i fredagens V65 Direkt i TV12.
– Han är väldigt bra, en av de bästa jag haft i träning, helt klart. Jag har känt det i de här tre loppen men också i träningen. Han är en stjärna och jag är inte orolig att han inte ska bli en topphäst. Men sedan kan även topphästar förlora ibland, men det här är en superhäst.

”Har bara lattjat med dem”
King Sir Kir debuterade 2 mars hemma på Mantorp och har sedan dess även fått segerdefilera på Axevalla och Solvalla.
– Det han har gjort har han gjort väldigt enkelt, han har bara lattjat med dem han mött så här långt. Men det är klart att nu möter han ett helt annat gäng, men jag tycker fortfarande att jag har en fantastiskt bra häst och jag är inte rädd för att någon ska ha en mycket bättre häst. Däremot gör såklart läget för min häst, jämfört för några av de andra i loppet, att det kommer att bli tuffare, svårare, säger Claes Svensson.
Precis som i de tre inledande starterna på karriären så kommer fyraåringen att tävla med skor runt om även i V75-debuten.
– Jag är övertygad om att den här är allra bäst barfota men jag vill spara den växeln ett tag till. Vi gör inga ändringar till den här starten.
Tror du att du vinner?
– Ja, det är ju det alla vill veta…om jag gör det eller inte. Jag tror att jag har bästa hästen, så mycket kan jag säga. Men det får inte häxa för mycket i ett sådant här tufft lopp om han ska vinna. Jag tror han kommer att göra ett kanonlopp, säger Claes Svensson.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.