Stjärnkollen: Noras Bean

217

noras_bean

Noras Bean siktar på comeback i ett uttagningslopp till Olympiatravet på Mantorp 6 april. Foto av Burt Seeger

Stockholm. Publicerad: 2013-03-12 17:09

Snart börjar allvaret.
Våren närmar sig och travets storloppssäsong står för dörren.
Men hur är statusen på landets elithästar?
I Stjärnkollen ger vi senaste nytt om profilerna som väntas dominera på travbanorna 2013.
Dagens stjärna: Noras Bean.
Fakta:
Noras Bean, hingst, 8 år
Starter: 63
Segrar: 15
Intjänat: 9 149 043 kronor
Rekord: 1.11,3
Hemmabana: Axevalla

Presentation:
En otroligt nyttig häst som matchats mot de bästa i flera säsonger nu. Fick sitt internationella genombrott redan 2009 då han slog världsrekord på 800-metersbana när han vann Gran Premio Continentale i Bologna på 1.12,4 över medeldistans. I fjol tog Ulf Stenströmers reklamhäst ytterligare kliv och krönte säsongen med en seger i Nationernas Pris i Milano. Provade Prix d’Amerique för andra gången nu i januari och följde sedan upp med ett meriterande fjärdepris bakom Ready Cash, Royal Dream och Timoko i Prix de France.

Tränaren Ulf Stenströmer svarar:

Hur känns hästen för dagen?
– Han gick faktiskt sitt första snabbjobb i dag (tisdag) efter Prix de France. Han kommer att gå intervaller nu ett par veckor och sedan något lugnt banjobb i slutet av mars. Han kändes jättefin i dag och det fanns inget att klaga på.
När startar han nästa gång?
– Om allt ser bra ut blir det start 6 april på Mantorp i ett försök till Olympiatravet, sedan hoppas vi på finalen 14 dagar efter det.
Vilka förhoppningar och mål har du inför säsongen?
– Förhoppningarna är att vi ska kunna starta på i de loppen ungefär som vi var med i fjol, som kanske var hans bästa år. Med åldern har han blivit lite modigare, lite hårdare och kan numera göra lite mer själv i loppen. Han har utvecklats med åldern som många avkommer till Super Arnie. Mål är i första hand att han ska vara frisk och kry så att han får chansen att vara med i de stora loppen och det är medeldistansloppen som gäller i första hand. Däremot blir det inga resor till Italien, det har visat sig svårt att få ut vinstpengarna därifrån…

Lars-Ove Pettersson

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.