Stjärnkusken: ”Det kändes bra i dag”

91

Ulf Ohlsson tog hem båda E3 Consolation på Bergsåker under fredagskvällen.

Först styrde han in Kashmary Night från ledningen till en överlägsen seger i stoloppet.

Samma segerrecept använda han sig utav bland hingstarna där Diamonds Lucky vann efter en hård upploppsstrid.

Bergsåker inledde sitt dubbeltrav med att köra E3 Consolation.

Kashmary Night var bara bäst när hon vann E3 Consolation för ston. Hon öppnade blixtsnabbt bakom bilen och tog direkt hand om ledningen. Efter en inledning i 1.11-fart första halvvarvet fick hon dämpa tempot. När det var sjuhundra meter kvar attackerade favoriten Calamara’s Girl från andra par utvändigt. Men hon kom aldrig hotande nära för över upploppet stack Kashmary Night bara undan till en överlägsen seger. Vinnartiden för den Reijo Liljendahl-tränade hästen blev 1.13,9/2140a och förstapriset var 80 000 kronor. En klart övertygande insats.

– Det kändes bra i dag. Det gick fort ingången till kurvan och det blev en snabb öppning. Men hon kändes väldigt stark och har en lätt och fin gång. Hon är fin att köra, berömde segerkusken Ulf Ohlsson.

”Det är kul”

I E3 Consolation för hingstar och valacker blev det en rejäl upploppsstrid mellan ledande Diamonds Lucky och Gilbert Bris. Den sistnämnde kom med mycket bra fart och pressade hårt under slutrundan. Han utmanade rejält upploppet ner men Diamonds Lucky försvarade sig med näbbar och klor och vann på tiden 1.14,7/2140a. Tränar gör Bergsåkersamatören Ola Åsebö.

– Han har gått väldigt bra på slutet men är inte klockren i aktionen. Uffe kom med bra fart (Gilbert Bris) och jag hade väl ändå koll på läget, men han är inte klockren i aktionen och jag ville köra på säkerhet och ta hem honom. Olas hästar går jättebra för dagen och det är kul, sa Ulf Ohlsson.

”Lite orolig…”

Order By Heaven, tränad och körd av Lars D Carlsson, vann Diamantstoets final med 200 000 kronor i förstapris. Efter en resa i andra par utvändigt och attack över sista bortre långsidan höll hon undan över upploppet och svarade ärligt hela vägen hem.

Segertiden blev 1.13,8/2160.

– Det känns jättebra. Jag blev lite orolig sista biten att jag hade kört för tidigt för hon blev lite ensam, men det räckte, sa Lars D Carlson.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet