”Stod och hoppade under hela loppet”

67

Cyber Lane hade nio raka segrar.

Då förstörde Robert Bergh och jätteskrällen Muscle Hustle segersviten.

– Jag sa det i vintras att jag trodde det här skulle vara bästa hästen i stallet i år, sa Robert Bergh efter segern i Ina Scots Ära.

Johan Untersteiner och Cyber Lane fick förtroendet av spelarkåren inför Ina Scots Ära med 300 000 kronor i förstapris under lördagens V75-omgång på Mantorp. Anledningen: hästen hade nio av nio segrar hittills i karriären.

Och det såg bra ut till en början. Cyber Lane, Baron Gift och Muscle Hustle gick alla för att ta ledningen, men Cyber Lane och Untersteiner drog det längsta strået med Mindyourvalue W.F. i rygg och Baron Gift utvändigt.

Cyber Lane kunde sitta kvar i ledning tills det var 700 meter kvar. Då attackerade Rickard Svanstedt rejält med Baron Gift utvändigt om Cyber Lane, som inte kunde svara och var slagen.

”Kunde inte bli bättre”

Robert Bergh med egentränade Muscle Hustle kunde hänga med och dessutom gå om Baron Gift på upploppet och ta hem loppet.

– Det är roligt för den här hästen att få lyckas på svensk mark, sa Robert Bergh i vinnarcirkeln efter skrällsegern som gav 29 gånger pengarna med hästen var enbart spelad till tre procent.

Robert Bergh köpte Muscle Hustle i Kanada som ettåring och har stora förväntningar på den nu fyraårige hingsten.

– Jag sa det i vintras att jag trodde det här skulle vara bästa hästen i stallet i år, så började han med två galopper, fortsatte Bergh i vinnarcirkeln och fortsatte med att analysera loppet:

– Det kunde inte bli bättre, jag fick andra utvändigt men Rickards (Svanstedt) häst såg bra ut. Jag hade bra vibbar på det här hela resan.

”Tog lite semester”

Ändå kände sig inte Bergh, som både äger och tränar Muscle Hustle, säker på segern på upploppet när han kopplade greppet.

– Han la ner helt och jag fick noll kontakt med honom, han tog lite semester. Men det här måste man ju gilla. Jag har inte vunnit Ina Scots Ära förut. Det var skönt, sa han.

Roberts dotter, Isabella Bergh, har Muscle Hustle som passhäst hemma på gården i Hajom i Marks Kommun. Hon var nervös under vägen fram till segern.

– När de först började köra mot ledningen så tänkte jag bara nej, nej. Jag stod och hoppade hela loppet. Han betyder väldigt mycket för oss och det är kul att han kan fungera nu, sa hon.

Trea i mål kom Baron Gift och Rickard Svanstedt, som imponerade på experterna i tv-studion. Hästen fick ett stenhårt lopp och gick utvändigt om ledaren Cyber Lane större delen av loppet.

– Det var verkligen ett häftigt lopp. Vilken prestation av Baron Gift, sa TV12-experten Anders Malmrot.

Tvåa i loppet slutade Reijo Liljendahls Policy of Truth.

Här kan du se loppet igen. OBS: Extern länk.

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet