Stona är nyckeln till miljonerna på V86

116

miljonerna på v86

De yngre förmågorna står i fokus när första säsongen av Margaretas Tidiga Unghästserie går i mål på Solvalla på onsdagen.
Sett till de redan avgjorda omgångarna kan det vara idé att gardera stoloppen rejält och gå kort i grabbarnas avdelningar om man vill ta hem jackpotmiljonerna på V86.

I februari gick startskottet för den nya unghästserien som uppfödaren Margareta Wallenius-Kleberg står bakom i samarbete med Svensk Travsport och Solvalla. När huvudstadsbanan på onsdagen arrangerar V86-tävlingar körs årets fjärde och sista omgång i loppserien. Som vanligt ska fyra lopp avgöras och tror man att utfallet blir som i tidigare har man en bra grund att stå på när V86-systemet ska sättas ihop.

Spik på Kolgjinis stjärnämne
Till att börja med är det bara att spika i V86-6, loppet för treåriga hingstar och valacker. De tidigare utfallen i den kategorin är favorit, favorit, favorit. Nu blir Lutfi Kolgjini-tränade 9 Neelix stor favorit. Den obesegrade jättetalangen jagar femte raka.
Även i loppet för fyraåriga hingstar och valacker, V86-8, kan man gå kort. De loppen har tidigare vunnits av favorit, tredjehandare och andrahandare. Den här veckan torde man således kunna låsa loppet på de tre mest spelade hästarna: 9 Dartagnan Sisu, 6 National Prince och 12 Listas Spartacus.

Stona sitter på miljonerna
Anledningen till onsdagens jackpot är att femrättspotten på nästan 4,6 miljoner kronor gick vidare från förra veckans favoritdominerade V86-omgång i Boden. De miljonerna kryddar nu åttarättspotten som enligt prognosen kommer att uppgå till minst tio miljoner kronor. Vill man bli ensam om de pengarna kan nyckeln vara att gardera rejält i Margaretas Tidiga Unghästserie för treåriga ston, V86-2. Där har det tidigare skrällt ordentligt: fjärdehandare, femtehandare och sjättehandare. Det enda raka kan vara att täcka loppet med den breda penseln och den riktigt kaxige tar inte ens med favoriterna i loppet.
I det andra stoloppet, V86-4 för fyraåringar, kan det också löna sig att gardera ordentligt. Där har de tidigare vinnarna varit spelade i tredje-, första och fjärde hand. Tror man att vinnaren finns i det intervallet på nytt tar man med 2 Juni Håleryd, 6 Mulligan, 9 Mamasan, 12 Amalia Cash.

Förslag till V86-grund:
V86-1
: –
V86-2: Alla tolv.
V86-3:
V86-4: 2, 6, 9, 12.
V86-5:
V86-6: 9 Neelix.
V86-7:
V86-8: 6, 9, 12.

Fotnot:
Slutsatserna i den här texten bygger på ett litet underlag och är högst ovetenskapliga. Spelfördelningen kan också förändras fram till start av V86-1.

Föregående artikelNyckeltränaren: ”Jag måste vara optimist”
Nästa artikelSuccétipparna: Så vinner du 10 milj