STORT GRATTIS DDs Hitman, Petri Puro och Ulf Ohlsson!

153

ddshitman

D.D.’s Hitman vann Finlandia-Ajo tillsammans med Ulf Ohlsson före favoriten Propulsion.Foto av Adam Ström/Stall T.Z.

En ny travstjärna är tänd.
D.D.’s Hitman vann Finlandia-Ajo i bländande stil – belönades med en dryg miljon kronor och en rosa elitloppsbiljett.

Petri Puro är en mästare på att plocka fram travstjärnor. Commander Crowe är förstås den största hittills. Nu har Halmstadtränaren, som har knappt 30 hästar på sin träningslista, fått fram ännu en stjärna.
För en månads sedan tävlade D.D.’s Hitman i silverdivisionen på V75 och den sexårige hingsten kom till start i Finlandia-Ajo med minst pengar på kontot av samtliga tio hästar.
D.D.’s Hitman såg lysande ut och vann Finlandia-Ajo tillsammans med kusken Ulf Ohlsson som ersatte Johnny Takter (ryggproblem).
Årets upplaga av ”Finlands elitlopp” blev en rivig upplaga där finska derbyvinnaren Elian Web verkligen satte färg på tillställningen tillsammans med Jorma Kontio. Från spår 8 bakom bilen vann femåringen spetsstriden men det kostade 1.07,5 första halvvarvet.
Det höga tempot passade förstår hästarna en bit ner i fältet och bäst passade det D.D.’s Hitman som satt i tredjepar utvändigt, i rygg på Twister Bi men med storfavoriten Propulsion närmast bakom.

Vann med krafter kvar
300 kvar fick D.D.’s Hitman full anfallsorder av Ulf Ohlsson och han avgjorde miljonloppet lekande lätt. Ulf Ohlsson satt still i sulkyn över upploppet och ryckte inte ens bomullen (extraväxeln) ur hästens öron.
– Han kändes jättestark genom sista kurvan. Han vann med tussarna kvar och det kändes som att han hade ganska mycket krafter kvar faktiskt, sa Ulf Ohlsson.
Seger i Finlandia-Ajo innebär en inbjudan till Elitloppet.
– Han slog många bra hästar och är en häst på vägg uppåt. Det var värt en biljett det här, fortsatte segerkusken.
Titelförsvararen Propulsion hamnade ett snäpp för långt bak från sitt bakspår och trots ett starkt slutvarv fick favoriten nöja sig med andrapriset.
– Vi fick stryk av en väldigt häst. Han kändes bra, men det är inte så lätt att runda fält över 1600 meter, den som vann var väldigt bra, sa Propulsions kusk Örjan Kihlström.
Svensktränat även på tredjeplats genom Twister Bi och Christoffer Eriksson.
Segertiden på D.D.’s Hitman blev 1.09,8 över distansen 1609 meter autostart.

V75-dubbel för Redén
Daniel Redén fick nöja sig med en andraplats i Finlandia-Ajo men kunde trösta sig med en V75-dubbel på Vermo. Fyraårige USA-importen Love Matters vann bekvämt från spets i V75-inledningen sedan kusken Örjan Kihlström kört till ledningen efter ett halvvarv.
– Det såg bra ut, det känns som att det är en riktig löphäst. När man sitter bakom känns det som att han har enorm power. Det var riktigt bra det här, sa Daniel Redén.
– Jag var väldigt lugn faktisk. Han hade mycket krafter kvar. En jättefin häst som ska bli spännande att följa framöver, sa Örjan Kihlström.
Även V75-2 gick till firma Redén-Kihlström sedan Örjan Kihlström hittade tredje utvändigt med Stand Bayou. Sexåringen fick sedan draghjälp ända tills upploppet och där avgjorde han till slut ganska säkert.
– Han gick väldigt bra till slut. Han fick visserligen att bra lopp men var stark och rejäl till slut. Han var lite lat hela vägen, men jag kände i sista sväng att jag hade lite att köra med, sa Örjan Kihlström.

Westholm gillar långlopp
V75-3 var ett långlopp över dryga tre kilometer och in mot upploppet såg det ut som att Rod Stewart hade avgjort på styrka tillsammans med Christoffer Eriksson, men favoriten hade inget svar när Ponce de Leon fick fritt från rygg ledaren tillsammans med sin tränare Jörgen Westholm.
– Jag gillar långa lopp, det är kul för publiken och i dag var det kul för mig också. Hästarna går som tåget, stallet passerade fem miljoner i dag, konstaterade Rommetränaren stolt.
Jorma Kontio är populär i Finland och han fick besöka vinnarcirkeln tillsammans med Lincoln Lawyer, som var vassast över upploppet efter en resa i tredje utvändigt i andraspår.
– Han fick ett bra lopp och en bra rygg sista 600. Han avgjorde säkert över upploppet, sa Jorma Kontio om hästen som tränas av Stefan Melander.

Treåringar i häftig duell
Söndagens häftigaste duell bjöd treåringarna Hotshot Luca och Twist Of Fate som stred sida vid sista 700 med den sistnämnde utvändigt. Ingen av hästarna ville ge sig, men det var favoriten Hotshot Luca som höll undan knappt från ledningen tillsammans med kusken Mika Forss.
– Det var tajt, men det kändes som han skulle fixa det. Det gick lite för sakta första varvet, han trivs bättre när det är hård fart hela vägen, sa Mika Forss.
Finsk seger blev det även i V75-6 där Midnight Hour och kusken Iikka Nurmonen tog emot favoriten T.Rex och höll sedan undan från spets i ett rivigt lopp.
Utdelningen på sju rätt på V75 blev 6 907 kronor. Sex rätt gav 111 kronor och fem rätt 17 kronor.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet