Succé för komettränaren Marcus Melander

63

succé för komettränaren Marcus Melander

Världsmästaren Cruzado dela Noche föll tungt.
Ändå blev det succé för komettränaren Marcus Melander under Breeders Crown-finalerna på andra sidan Atlanten.
Tvååringarna Gimpanzee och Green Manalishi fixade en dubbelseger.

Nio starter – nio segrar och över fem miljoner kronor insprunget.
Gimpanzee kommer för alltid att bli ihågkommen för en perfekt debutsäsong.
Den avslutande triumfen i BC-finalen på Pocono i Pennsylvania avgjordes på en tungsprungen bana natten mot söndagen svensk tid.
Efter att ha övertagit ledningen från stallkamraten Green Manalishi fick körande Brian Sears dämpa farten rejält bakom Gimpanzee.
Över upploppet visade den obesegrade supertalangen att han inte bara är bäst i stallet utan även kan göra anspråk på titeln som världens främste tvååring då han brisade ifrån sina konkurrenter på 1.11,3/1 609 meter autostart.
– Han är som en äldre häst, man kan göra vad man vill med honom i loppen. Han har uthållighet och speed, allt man vill ha, berömde Marcus Melander som onekligen har sitt genombrottsår som tränare i Nordamerika.
Svenskfödde Green Manalishi försvarade sitt andrapris såg till att Melander och storhästägarna stall Courant (Anders Ström) och SRF Stable (Lennart Ågren) tillsammans kunde räkna in cirka fyra miljoner kronor i prispengar.
– Green Manalishi tävlade bra med tanke på att han är lite ur form. Han har haft en lång säsong med resor till Kanada och Lexington. Nu har båda hästarna tävlat färdigt för i år och jag kunde inte vara mer nöjd med vad de har presterat, fortsatte Melander.

Hälsade till hardcore-fansen
Anders Ström var på plats i vinnarcirkeln och strödde lovord över de inblandade i hästen och till sändningen i ATG Live.
– Jag är säker på att delägaren ”Lennie” är uppe och tittar och hoppas att han är lika stolt över hästen som jag är. Loppen visas direkt i Sverige, men eftersom det är mitt i natten är det väl bara hardcore-fansen som är uppe och tittar. Jag har följt sändningen själv på min dator och vill hälsa att de gör ett bra jobb i studion, berömde Ström som har hästar hos många tränare runt om i världen, men valt att satsa extra hårt på Marcus Melander.
– Han har stamtavlan för att bli en bra tränare i framtiden, skojade Anders Ström som däremot inte fick upprepa triumfen med sin nykorade världsmästare Cruzado dela Noche.

Världsrekordhållaren slog världsmästaren
Segern i BC-finalen för äldre hästar gick istället till Homicide Hunter, hästen som för tre veckor sedan blev historiens snabbaste travare med 1.07,6 i Lexington.
Några förutsättningar för sådana tider fanns absolut inte i blötan, men sexåringen visade i alla fall att formen var tillbaka då han invändigt speedade förbi ledande Top Flight Angel kort före mål.
Favoritspelade Cruzado dela Noche fick en tuff resa i andra- och tredjespår och föll tillbaka till sjätteplatsen sedan en kraftig attack på sista bortre långsidan ebbat ut över upploppet.
Tidernas mest framgångsrike Breeders Crown-tränare Jimmy Takter åkte förstås inte hem segerlös utan fick se sin treåring Tactical Landing utklassa konkurrenterna på kvällens snabbaste segertid, 1.09,7.

Föregående artikelAllt om trav
Nästa artikelBold Eagle motsvarade alla förväntningar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.