Succén: Kört in 25 miljoner i år

16

Stall Robert Bergh har passerat 25 miljoner kronor i inkörda pengar i år och segrarna har duggat tätt de senaste dagarna.

Inför söndagens V75-omgång i Gävle har stallet flera toppchanser på förhand.

– Officer C.D. och Aileron har fina uppgifter, säger Preben Sövik, försteman hos Robert Bergh och spikar båda två i det officiella tipset Fem tippar V75.

Enligt Robert Berghs hemsida har hästarna sprungit in drygt 25,1 miljoner kronor hittills i år. Enligt siffrorna på svensk travsport är det drygt 24,9 miljoner men där släpar en del pengar som hästarna i Frankrike har tjänat och som ännu inte har hunnit bli registrerade. Åbytränaren är som vanligt med och slåss i toppen och fightas om förstaplatsen i tränarligan. Det har varit bra flyt den senaste tiden och stallets hästar har tagit sex segrar på de fem senaste dagarna.

På söndag körs det en extra V75-omgång i Gävle som håller hög klass. Det är sportsligt sett mycket fina lopp och extra miljoner att spela om då det är V75. En tränare som har det väl förspänt är Robert Bergh. Han skickar upp fem hästar till start inom V75 och en av stallets förstemän, Preben Sövik, har förstås järnkoll på djuren. Preben sticker ut hakan och spikar såväl Officer C.D. som Aileron i tipset Fem tippar V75.

– Vi kommer med jättefina hästar i full form och då måste man ju tro på dem. Travlopp är travlopp och allt kan hända men om vi inte tror på att hästarna ska räcka så kan vi lika gärna vara hemma, säger Preben Sövik.

”Jättefin form”

Förutom de två toppchanserna har stall Bergh ytterligare tre hästar som känns heta på förhand. Så här kommenterar Preben chanserna.

Officer C.D. (V75-1) håller jättefin form för dagen och har en passande uppgift. Det är 1600 meter och han har spår mitt i banan och är snabb ut. Det är fina förutsättningar och jag tror att han tar ledningen. Hästen har utvecklats mycket i år och det ska vara en bra chans. Antingen blir det barfota runt om eller barfota fram. Det är inte så stor skillnad på honom hur det nu blir.

Dear Friend (V75-4) är lite upp och ner i prestationerna. Hon vann näst senast men senast fick hon dödens och det är hon inte komfortabel med. Det var även grisigt väder och inte hennes förutsättningar. Sådana dagar tar hon inte i så att det knakar. Om det stämmer bättre den här gången och om hon visar lite av det hon har gjort tidigare, så ska hon kunna vara med där framme. Man får kalla henne en outsider och jag är lite osäker ännu hur balansen blir.

Tre raka segrar

Aileron (V75-5) har varit mycket bra i tre raka segrar efter sitt uppehåll. Det är en häst vi har trott mycket på hela tiden och nu är han i en fin utveckling. Han var riktigt fin vid segern i torsdags då han vann med krafter kvar. Det är en stark och rejäl häst som har ett bra spår så visst ser det bra ut på förhand. Barfota bak igen.

Part Nan Angelen (V75-6) har stabiliserat sig och hittat flowet i sig själv igen och visat vad som finns i honom. Han har varit riktigt bra vid segrarna i de senaste loppen och det är en tuff och rejäl häst som har hög kapacitet. Det är toppform på den kanten och sköter han sig kan det bli svårt för de som står bakom att plocka in sina tillägg på honom. Barfota bak igen och han måste ses med bra chans.

Bullyoung (V75-6) har varit fin länge och gjort bra lopp. Han håller fortsatt vettig form men har varit lite ursäktad i de två senaste loppen. På Jägersro blev det för högt tempo och senast blev det för tufft utvändigt om ledaren. Så det finns lite förklaringar till varför det blev som det blev. Den långa distansen passar bra och han ska räknas även om han möter flera bra hästar. Han är en av de som ska kunna vara med där framme och det blir barfota runt om igen, säger Preben Sövik.

Om du måste säga en häst, vem tycker du då är den allra bästa chansen?

– Då säger jag Aileron med tanke på hur han har sett ut i de senaste loppen. Men även Officer C.D. har som sagt en fin uppgift.

Läs mer hos Trav 365 på Aftonbladet
Succén: Kört in
25 miljoner i år

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelKravet: Skadestånd och indragen licens
Nästa artikelJätteskrällen direkt – efter Elitloppstempo

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.