Succétränaren: ”Klart det är krävande…”

28

Nicklas Westerholm om: • Papparollen • Framgången 2017 • Målen 2018 • Lördagens V75-chans

Foto: MICKE GUSTAFSSON/KANAL75

Nicklas Westerholm.

Nicklas Westerholm avslutade fjolåret med tre raka segrar, varav två i V75.

På lördag hoppas han fortsätta på den inslagna vägen när V75-året 2018 inleds på Bergsåker.

– Jag tror i alla fall att han är med och strider om segern, säger Rommetränaren om Persos Smokie.

Nicklas Westerholm har precis klarat av sitt första år som proffstränare och resultatet talar för sig självt. Stallets hästar vann mer än var fjärde start, totalt blev det 67 fullträffar, och sprang in 3,2 miljoner kronor.

– Det var ett bra år. Vi har ett bra system i stallet och jag är jäkligt nöjd med att det har satt sig, säger 26-åringen, som även var med om stora saker på det privata planet under fjolåret.

I januari blev han far för första gången.

– Det har förändrat jättemycket. Jag är mer familjebetonad nu än vad jag var förut och familjen går före mycket annat. Det klart att det är krävande att få ihop papparollen med tränarrollen men jag har hittat en bra balans. Jag jobbar hårt och sedan är det familjen, det är de två sakerna jag lägger energi på. Jag har en bra familj bakom mig och det gör mig till både en bättre tränare och en bättre person.

Hur ser målsättningen ut för 2018?

– Den är att göra hästarna bättre och utveckla mig själv. Jag tänker inte så mycket på siffror utan koncentrerar mig på att göra hästarna bättre, då blir siffrorna bättre också.

Foto: MALIN ALBINSSON/KANAL75

Persos Smokie startar i V75–6.

”Bara levererat bra insatser”

Nicklas Westerholm räknade in två V75-segrar strax före årsskiftet och en av dem tog Persos Smokie (V75-6) via en rapp spurt dan före dopparedan. Det var hästens andra seger i fjärde starten sedan han kom i Westerholms vård.

– Han har bara levererat bra insatser för mig men det har ändå känts som att han haft mer att ge och det tyckte jag att han fick ut i V75 senast.

Varför hade han haft tävlingsuppehåll i fem månader när han debuterade för dig i november?

– Först var det lite att göra med honom, jag fick inget tryck i honom helt enkelt, så vi halsopererade honom och sedan dess har han varit bättre.

Hur verkar allt efter senast?

– Nu är han där han ska vara, han känns precis perfekt.

Voltstart i stället för auto på lördag, vad säger du om det?

– Jag tycker att han har fått ett bra spår (3) och jag tror att han kan öppna väldigt bra därifrån. Målet är att komma till spets men det är säkert fler snabba hästar med så det är svårt att säga om vi lyckas, men han är snabb iväg.

Några utrustningsändringar?

– Han blev lite för vass senast så nu blir det öppet istället för halvstängt huvudlag.

Vad tror du om chansen?

– Jag tror att han i alla fall är med och strider om segern.

OLA JOHANSSON/KANAL75

4 januari 2018 14:30

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.