Sundberg KAN ha en jätterysare till V75

439

image-31

Det är jackpot på V75.
29 miljoner kronor ligger i potten för sju rätt.
Hans-Owe Sundberg har tre skrällchanser på V75.
– Det är väl så att alla tre, om de skulle ha jättejätteklaff, naturligtvis kan vara rysare, säger Solvallatränaren.

Hans-Owe Sundberg är sedan ett par år tillbaka på Nygård där han tidigare tränade sina hästar. Det är en vacker höstdag och Solvallatränaren har precis kört färdigt för dagen när vi får en pratstund.
– Vi flyttade hit första gången från Fituna 1991, sedan jobbade jag här ihop med brorsan till 2002 då vi flyttande ner till Taxinge. Vi var tio år på Taxinge och sedan blev det ledigt här igen. Då pratade jag med ägaren om vad han skulle göra med stallet, han tände när jag sa att jag kunde flytta tillbaka. Han renoverade stallet och vi gjorde ordning runt om på slingor och banor och sådant där. Det har varit jätteroligt att komma tillbaka hit.
Hans-Owe och hans Rosmarie bor alldeles nära stallet.
– Vi har bara 700 meter hem till kåken. Vi har bott här sedan 1990.

En gård med många träningsalternativ
Nygård är i dag en travanläggning som har det mesta.
– Vi har en 900-meters rundbana och en rakbana som är 1 000 meter, där vi kör 700 meter på den. Vi har skogsslingor som är runt åtta-nio kilometer utan att vi behöver köra på samma bit någon gång. Sedan har vi en liten slinga inne i skogen på 1 400 meter där vi har en backe på drygt 300 meter. Ja, det är väl egentligen vad man behöver. Det finns alternativ hela tiden, säger Hans-Owe Sundberg och ser riktigt nöjd ut.
– Vi har även väldigt gott om hagar. Vi fyller inte hagarna med hästarna. Det är skönt, och hästarna får då och då byta lite hagar. Det är det som är trevligt, att hästarna får variera och gå i olika hagar med olika karaktär. Då blir de väldigt pigga och glada och trivs med tillvaron.

Vill ha pigga och glada hästar
Att hästarna ska vara pigga och glada är något som hans-Owe Sundberg ofta återkommer till.
– Det är viktigt och vi jobbar för det. Vi tycker om att jobba med hästarna och det är vårt prio nummer ett att hästarna ska må bra, vara friska och sunda. Lyckas man med det brukar man få utdelning också.
Trots starka och jämna siffror år efter år väljer Hans-Owe Sundberg att hålla sin verksamhet på en för honom lagom nivå.
– Ja, vi håller oss runt 30 hästar, det är där vi försöker ligga. Alltid är det någon häst som går ut och då försöker vi slussa in någon yngre. Jag tycker att vi fått till det väldigt bra på det här viset, och har fått fin rotation och vi har kunnat fylla på när det behövs.

Tre chanser på V75
Trots sitt relativt lilla hästmaterial imponerar bredden i Hans-Owe Sundbergs stall. Den här lördagen har han tre hästar till start inom V75-spelet på Hagmyren utanför Hudiksvall.
12 Estreem (V75-4) är en fyraåring som svarade för flera vassa prestationer i somras då han bland annat vann tre lopp. Hans-Owe Sundberg spände då bågen och testade i derbykvalen där hästen dock inte var sig lik, bland annat efter problem med den långa resan.
– Han känns bra och fick ett i kroppen senast efter att ha stått över en månad efter derbykvalen. Han gick bra och jag var nöjd med honom på alla sätt och vis. Han gick med punktering sista 1 100 metrarna och det brukar ta lite grann… Nu är det även lite tätare mellan starterna att han bör ha gått framåt, säger Hans-Owe Sundberg.
7 Claude Guegan (V75-6) visade fin form senast vid seger i ett lärlingslopp på Solvalla.
– Han verkar ha fortsatt stabil form. Han ska ha sina lopp som han fick senast. Får vi ett fint lopp hoppas jag att han kan ta en hygglig placering.
10 Matrix Revolution (V75-7) gjorde bort sig i starten senast och trivdes inte alls med innerspår bakom startbilen då.
– Han blev för pigg och då blir han lätt väldigt stökig och så var det förstört den dagen. Han hade innerspår där bilen går väldigt långsamt. Nu har vi bakspår och det borgar för att han ska gå felfritt och formen känns i alla fall som den är fortsatt jättefin. Vi hoppas på en fin resa och att vi kan slå av några till slut, säger Hans-Owe Sundberg.
Det är jackpot på V75, vilka av dina tre hästar ska streckas av de som drömmer om de riktigt stora pengarna?
– Det är väl så att alla tre, om de skulle ha jättejätteklaff, naturligtvis kan vara rysare. Realistiskt sett blir det svårt att vinna. Det är alltid svårt på V75, men man hoppas och tävlar för att försöka vinna i alla lägen, även om det kanske inte blir seger så ofta.

Lars-Ove Pettersson, Kanal 75

 

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelLudde kommer att synas mer i norra Sverige
Nästa artikelStora drömmar och framtidstro i Travsverige

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.