Supersvår V86:a utan Nuncio

26

nuncio struken

Med världsstjärnan Nuncio borta ur bilden blev onsdagens V86-omgång tuff.
Tipsexperten Anders Malmrot famlar efter livlinor inför tv-sändningen i TV12.
– Det var svårt redan m e d Nuncio. Efter strykningen blev det ju en otroligt svår omgång.

Anders Malmrot jobbar heltid med att tippa trav och är en ofta sedd expert i de större travsändningarna i TV12 och TV4.
När Nuncio ströks tisdag eftermiddag på grund av en lättare förkylning ställdes kalkylerna upp och ner.
Stefan Melander stjärna var streckad på 90 procent av de inlämnade V86-kupongerna.
– Systemkonstruktionen är det kluriga på V86 och nu när man inte har Nuncio att luta sig emot blev det hela otroligt svårt. De flesta inklusive jag letade den andra spiken som man skulle komplettera Nuncio med. Nu måste man hitta en till, säger Anders Malmrot.

Fick skriva om tipsen

Inför V86-omgången lämnade Malmrot ett tidigt tips på atg.se – ett tips som snabbt skrevs om. Nu har han tiden till att han kliver in i studion onsdag kväll på sig för att jobba fram ett helt nytt singelstreck.
Den kompletterande chansspiken han lanserade i veckan är 3 Corinne af Solnäs i V86-6. Halmstads Peter Untersteiner tränar stoet som möter andra ston över sprinterdistans.
Kenneth Haugstad hoppar upp i sulkyn i loppet på Solvalla.
– Hon är min lilla spik så länge. Corinne af Solnäs har jag väntat på i fem starter nu, ända sedan en start på Åby där Peter gjorde en taktisk miss. Hennes senaste seger kom just förra vintern med skor på fötterna.
– Senast på Jägersro visade Corinne toppform och jag tror att hon kommer att få loppet i draget och avgöra på sin styrka på upploppet, säger han.

Äventyras Prix d’Amerique?
Att Nuncios start i Prix d’Amerique kan äventyras med förkylningen tror inte Anders Malmrot på.
Inför det stora femåringsloppet Jubileumspokalen i augusti var Stefan Melanders stjärna borta för feber och ströks från ett V86-lopp som var tänkt som en uppladdning.
– Jag är ju ingen tränare men jag både tror och hoppas att det här inte ska vara någon fara. Nuncio var borta inför Jubileumspokalen och där var han inte dålig precis, säger han.
Nuncio skulle ha startat i V86-2 där Knows Nothing inte heller kommer till start. Loppet blev rumphugget nu med fem hästar. Chansspiken kanske kommer där?
– Möjligt. 3 Attack Diablo ligger i så fall närmast till hands. 6 Charrua Forlan är väl andrahäst just nu efter Stig H Johanssons uttalande om att 7 Claes Boko behöver något lopp i kroppen och har en bit kvar till toppformen, säger Anders Malmrot.

Fotnot: Programmet V86 Direkt sänds 20.00-22.00 onsdag kväll.

Föregående artikelSuperstjärnan Nuncio är sjuk
Nästa artikelLigger lågt inför Frankrikedebuten

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.