Supertalangen allvarligt skadad

101

Supertalangen allvarligt skadad

Det norska stjärnstoet Hillary B.R. är obesegrad i 15 starter och har imponerat enormt.
Nu är supertalangen allvarligt skadad.
– Det är en riktig ”skitskada” att få. Hillary B.R. är ett unikum så vi får hoppas att hon också har bra läkkött, säger tränaren Geir Vegard Gundersen till Trav og Galopp-Nytt.

Hon har varit den stora snackisen i norsk travsport i år. Det finns till och med de som hävdar att hon är Norges bästa häst och något att hoppas på i eliten kommande år. Hillary B.R. har varit kolossalt överlägsen sina konkurrenter och vet inte hur det känns att förlora efter 15 starter. Så sent som för en dryg vecka sedan vann hon Derbystoet i överlägsen stil. Nu är det fyraåriga stjärnstoet allvarligt skadad. Det är norska tidningen Trav og Galopp-Nytt som kommer med den nyheten.
Vid en rutinkontroll hos veterinären visade det sig att Hillary B.R. var öm på höger bakben. Det visade sig vara en blödning på gaffelbandet.
– Det är en riktig ”skitskada” att få, och det har inte funnits något som förvarnat oss om det vad vi har upplevt. Blödningen var liten och veterinär Ole Einar Sem som undersökte henne tror att hon kan vara tillbaka på tävlingsbanan till påsk nästa år om skadan läker fint, säger Geir Vegard Gundersen till tidningen.

Föregående artikelStartlistan till loppet Generationsduellen (V86-3)
Nästa artikelTopprestationerna avlöste varandra under tisdagskvällen på Solvalla

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.