Svanstedt firade Jul med tre segrar

123

svanstedt firar jul hemma

Åke Svanstedt länsar undan med Robert Berghs Shockwave. Segern var hans tredje inom V64-spelet på Bergsåker. Foto: Foto: Hanold/Foto-MikeFoto av Kanal 75

Tre segrar på åtta lopp.
Det blev facit av Åke Svanstedts gästspel på gamla hemmabana Bergåker på lördagen.
– Det är kul att träffa en massa gamla bekanta och köra lite kallblod, sa Svanstedt som är hemma i Sverige med familjen över jul.

Åke Svanstedt dominerade travet i Sverige innan flytten till USA hösten 2013. Efter en framgångsrik första säsong styrdes kosan hemöver för julfirande tillsammans med familjen.
Frun Sarah är från Njurunda i Sundsvall där det blev några lugna dagar innan det var dags för tävlingarna på Bergsåker.
Robert Bergh var avstängd och ställde frågan om kuskinhopp till sin gamle motståndare på tävlingsbanorna.
– Jag tvekade lite när jag fick frågan – det var Sarah som tyckte att jag skulle köra, sa Åke Svanstedt leende i en intervju i programmet Vinnare V64 i TV12 på lördagen.
Det blev åtta lopp med hästar från Robert Berghs stall. Svanstedt var favoritspelad med merparten och tog segrar från ledningen med Super Thirst och She Loves You. Tredje triumfen på V64-spelet kom med Shockwave som kördes på väntan och fick spurta till seger.
Åke Svanstedt var även ute i finalen av nyinstiftade Bergsåkersmästarna där han valde ett offensivt upplägg med Super Thirst som tröttnade redan på den sista bortre långsidan.

Trippel på Meadowlands
Uppåt 60 hästar finns på träningslistan i USA och stallet alternerar mellan Florida och gården i New Jersey. Natten mot lördagen blev stallet hundraprocentigt på Meadowlands utanför New York med tre segrar.
– Vi har haft lite fel på kraftfodret och jag är inte nöjd då andra halvan av säsongen gick väldigt dåligt. Nu har vi nytt foder och ny form på hästarna, sa Svanstedt i intervjun i TV12.
Åke Svanstedt tog 15 raka championat på Bergsåker åren 1986-2000. Därefter gick flytten till Axevalla och träningsanläggningen Bjertorp där familjen bor kvar.
Under Axevallas V64-tävlingar på tisdag är han uppsatt på sex hästar.
– Vi är här över jul hos Saras släkt i Njurunda och i morgon bitti (söndag) åker vi ner till Bjertorp och min släkt – pappa, mamma och sönerna Anders och Rickard.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

Kommentera artikeln

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.