Svanstedts Back Of The Neck klar för Elitloppet

3

svanstedts back of the neck klar för elitloppet

USA-hästen Back Of The Neck är klar för Elitloppet.
En stenhård spurtstark femåring som tränas och körs av Åke Svanstedt.
– En väldigt bra häst som är otroligt snabb, säger Svanstedt efter att ha tackat ja till inbjudan.

Åke Svanstedt har tidigare vunnit Elitloppet två gånger som tränare och kusk.
Först med Gidde Palema 2004 och därefter med Torvald Palema 2009.
Nu kommer han från USA med sin nya stjärna Back Of The Neck där kretsen kring hästen har tackat ja till en inbjudan.
– Det är en mycket spurtstark häst som är ett nytt namn mot den äldre eliten. En riktig tuffing som varit i toppen bland unghästarna i USA och slagits mot dom bästa. Han blir mycket spännande, säger Anders Malmrot, sportchef på Solvalla.
Back Of The Neck är en femårig son till Ready Cash som bland annat har vunnit storloppet Stanley Dancer Memorial I USA. Han visade även sina kvaliteter som en exceptionell spurtade när han flög fram över Meadowlands upplopp och blev tvåa efter Ecurie D. i Breeders Crown.
– En väldigt bra häst och förra året började han väldigt bra i de två, tre första starterna och gick väldigt fort, men sedan gjorde han illa sig och tappade två månader och bara vilade. Men sedan kom han tillbaka på senhösten och slog eliten. Han är otroligt snabb när han får ligga på rulle, säger Åke Svanstedt.
– Han har vilat någon månad i vinter och tränat igång. Han känns fin och det är planerat att kvala nästa lördag. Två veckor efter det ska han starta och jag tror att han ska göra två starter innan han åker till Solvalla.

”Han är minst lika bra som Resolve”
Åke Svanstedt tränade och körde Resolve som var tvåa i Elitloppet två gånger, 2016 och 2017. Han jämför Back Of The Neck på samma nivå.
– Jag tycker att Back Of The Neck är minst lika bra. Han är fem år och har varit med och stridit mot de bästa redan förra året. Sen kan det vara svårt att sätta in honom mot de europeiska hästarna. Men han har ju i alla fall tävlat mot Ecurie D. och hävdat sig bra där. Ska man vinna ett Elitlopp måste man ha en häst som är i absolut toppform och ha lite tur i loppet.
– När man bodde i Sverige var det alltid kul att ha hästar till start under elitloppshelgen och det är en extra krydda att tävla på Solvalla då. Jag ser fram emot det, säger Svanstedt.
Back Of The Neck har vunnit elva lopp på 32 starter (fem andra- och sex tredjeplatser) och travat rekordet 1.09,3ak. Han har sprungit in 815 119 dollar.
Sedan tidigare är Don Fanucci Zet, Etonnant och Vivid Wise As klara för det stora slaget på Solvalla den sista söndagen i maj.

Föregående artikelV75 BERGSÅKER 2 APRIL 2022 – Tips + Nästagångare
Nästa artikelTetrick Wania mot elitloppshelgen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.