Svensk segeryra i Italien

198

segeryra

Dålig i uppvärmningen och sämsta utgångsläget spelade ingen roll.
Svenske topptravaren Noras Bean förnedrade motståndet i Nationernas Pris i Milano.
– Jag grinar nästan, sa hästens överlycklige tränare Ulf Stenströmer till TV4 direkt efter loppet.
Noras Bean framstår allt mer som ett av Sveriges starkaste kort inför vinterns största travuppgörelse Prix d’Amerique i Paris sista söndagen i januari. Hästen har kommit tillbaka med stormsteg efter skadebekymmer och sjukdom och tycks vara bättre än någonsin. Segern i anrika Koster Memorial för två veckor sedan följdes på söndagen upp med imponerande triumf i det Italienska storloppet Nationernas Pris.
– Han pissade på dem! utbrast en segerrusig Ulf Stenströmer i TV4.
Från sämsta utgångsläget bakom startbilen hamnade Noras Bean till synes hopplöst till som femma i andraspår. Men när körande Stefan Söderkvist kastade loss i tredjespår ut på den sista bortre långsidan exploderade Noras Bean. I ett huj var han framme utvändigt om ledarduon och genom slutkurvan var invändige Leben RL den enda som kunde stå emot. In på upploppet högg Noras Bean klorna även i honom och till slut blev segern enkel.
– Dålig värmning, det spåret och tredjespår sista 800…det vet alla att han inte gillar. Det här är sjukt bra, bubblade Stenströmer.
Förstapriset i loppet uppgick till cirka 1,2 miljoner kronor och därmed passerade sjuårige Noras Bean nio miljoner kronor insprunget.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelJanne Jackpot har anlänt till Halmstad
Nästa artikelFem tippar V75 – Solvalla 17 november