Svensk Travsport och Skatteverket är fortfarande oense

82

Svensk Travsport och Skatteverket är fortfarande oense

Svensk Travsport och Skatteverket är fortfarande oense om vilka konsekvenser Baštová-domen ska få för momsplikten på prispengar i Sverige. Nu kommer frågan att tas upp i Skatterättsnämnden, skriver ST i ett pressmeddelande på travsport.se.

Det är inte bara spelregleringen och framtidens finansiering av trav- och galoppsporten som står i fokus just nu.
Svensk Travsport meddelade på torsdagen att de åter stött på patrull vad gäller momsfrågan och avdragsrätten för hästägare. Enligt Skatteverket är det inte tillräckligt med förändringen att samtliga starthästar i ett lopp får prispengar.
– Svensk Travsport träffade Skatteverkets nya generaldirektör i början av december. Resultatet av våra diskussioner är kort sagt att vi och Skatteverket nu är överens om att vi inte är överens. Förenklat så hävdar vi att prispengar ska vara fortsatt momspliktiga om alla som tävlar i en travtävling får prispengar, vilket är fallet från och med 2018. Här håller inte Skatteverket med oss, säger Mats Norberg, styrelseledamot i Svensk Travsport.
Därför kommer frågan nu att gå vidare till Skatterättsnämnden, något som är positivt enligt Svensk Travsport.
– Vi har agerat på det sätt som vi, med stöd av expertis, ansett vara rätt. Men frågan är ny och ännu oprövad – även för Skatteverket – och vi välkomnar att frågan behandlas ordentligt i Skatterättsnämnden så att de frågetecken som Baštová-domen inneburit nu kan rätas ut, säger Mats Norberg.

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.