Svenskägde Earl Simon kroknade efter hårt tryck

23

Svenskägde Earl Simon kroknade efter hårt tryck

Svenskägde Earl Simon kroknade efter hårt tryck under vägen i det franska femåringskriteriet i Paris på lördagen.
Stall Skytten och Jarmo Niskanens andrahandsfavorit dalade till sjätteplatsen i loppet som vanns av överraskningen Eugenito du Noyer med Eric Raffin i sulkyn.

Earl Simon är en av topparna i den franska kullen av årgång 2014.
I fjol blev det en tredjeplats i Europaderbyt för Stall Skytten (Gunnar Sundbaums) häst och i år har siktet hela tiden varit inställt på franska femåringskriteriet – Criterium des 5 Ans.
Earl Simon spelades till andrahandsfavorit i loppet och efter några snubbelsteg i starten satte Franck Ouvrie högsta fart till ledningen i det 3000 meter långa loppet.
Tillfälle gavs dock inte att lugna ner tempo. Björn Goop var intresserad av ledningen med Etonnant (Richard Westerink) och kubbades för att få överta.
Franck Ouvrie svarade och tempot blev högt uppskruvat i trekilometersloppet. 1.10,9 blev det tuffa utgångstempot första 1500 och första 2000 meterna.
Earl Simon tröttnade förståeligt och slutade sexa i loppet där vinnaren hela tiden sågs i rygg ledaren. Eric Raffin smög med och fick luckan till slut med Jean Michel Bauduin-tränade Eugenito du Noyer, en överraskande vinnare till dryga tio gånger pengarna på vinnarspelet.

Hårt i mål
Loppets favorit Enino du Pommereux hamnade djupt ner i kön och avslutade starkast av alla till andraplatsen för Matthieu Abrivard. Sylvain Roger tränar.
Eugenito du Noyer, hann undan med en knapp längd tillgodo på tvåan och båda hästarna noterade kilometertiden 1,12,2 över 3000 meter volt.
Förstapriset i Criterium des 5 Ans var cirka 970 000 kronor. Earl Simon fick 40 000 kronor för sjätteplatsen.

SPELA V75 & V86 MED OSS!
SPELGUIDEN AB som har levererat grymma tips till Spelbutiker i över 30 år
samt innehavaren av VINSTREKORDET på V86 (22,6 miljoner):
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelGoop körde världsrekord på Vincennes
Nästa artikelGimpanzee revanscherade sig

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.