Svenskt rekord av Kullens Kung i Kriteriet

202

kritkung

B.W.Modde är treåringskullens obestridlige kung. På söndagen vann han Svenskt Kallblodskriterium på svenskt rekord. – Han är en jättetalang, sa hästens tränare och kusk Jan-Olov Persson.

B.W.Modde hade sju segrar på tio starter bakom sig inför söndagens lopp på Dannero. Han spelades till 14 för 10 på vinnarspelet och de flesta förväntade sig en promenadseger. Riktigt så blev det inte. Jan-Olov Persson fick köra rejält för att ta sig till ledningen efter 600 meter och ut på slutrundan pressade norske Tangen Odin upp farten utvändigt. Det bekom inte Perssons superlöfte. B.W.Modde gick undan till säker seger på svenskt rekord för treåriga kallblod – 1.27,1 över 2 140 meter med bilstart. – Det var många som hade ställt i ordning i dag. Han fick ingen bjudseger utan det var riktig körning hela vägen. Men det är väl så här det ska vara i finalen, riktig tävling, sa Persson, som tog sin första kuskseger i loppet sedan 1993. – Jag hade bästa hästen och det var jätteskönt att vinna, men jag trodde inte att det skulle krävas svenskt rekord för att göra det. Han gick otroligt bra måste jag säga. Segerchecken uppgick till 600 000 kronor och därmed har B.W.Modde redan sprungit in 905 000 kronor.
”Det överlägset största” I Kriteriestoet skrällde det rejält när 31-oddsaren Hulte Nova drog längsta strået över upploppet. Väl understödd av Jan-Olov Åberg spurtade hon till seger från tredje par utvändigt. – Det här är det överlägset största som jag har upplevt på en travbana, kommenterade hästens tränare, Hagmyrenamatören Leif Jonsson. – Innerst inne har jag tänkt att jag har nog fasen landets bästa treårssto, men jag har aldrig vågat säga det. Nu kanske jag vågar göra det snart. Segern, som var Hulte Novas andra i åttonde startern, var värd 350 000 kronor.

Ola Johansson

SPELA V75 & V86 MED OSS!
250.000 i nettovinst för TIPSAREN 2020!
Inbjudan till andelslaget hittar du HÄR:
https://www.atg.se/cigarrmagasinet
Föregående artikelV75 Gävle 18 Augusti 2012
Nästa artikelFem tippar V75 – Bergsåker 25 augusti