Svenskt Travderby 2014

506

DDBLOGGEN

 

Lördagens tävlingar på Jägersro är över och vi fick se en hel del imponerande prestationer. Vi börjar väl med Mister J.P som svarar för en riktigt bra insats i Finalen av Breeders Course för 2-åriga hästar. Han kutar runt på 1.13,1 utan att vara som allra bäst. Många hyllar honom som en blivande stjärnhäst och helt klart är det en häst med det lilla extra. Jag är kanske lite mer försiktig och tar i beaktning att han bara är två år gammal och att flera av kullkamraterna kommer att ”växa ikapp” honom för naturligtvis är det så att Mister J.P är en tidig talang. Men en mycket spännande häst att fortsätta följa.
Segertåget för Untersteiner fortsätter och då menar jag naturligtvis både Senior och Junior. Peter Untersteiner inledde V75 med att lotsa in Perfect Power till en snygg vinst från dödens. I avdelning fyra fortsatte Johan Untersteiner att hålla den Untersteinska fanan högt genom att skicka fram Going Ville till samma position som Perfect Power och därifrån ta en ganska bekväm seger. Det blev ytterligare en tränarseger till Johan vars sambo Paula Pettersson lyckades att få Monique Bråten att kämpa mycket bra hela vägen in i mål i V75-5. Bra insats av både häst och kusk.
Min personliga favorit under dagen var dock Calvin Borel i den andra avdelningen inom V75. Han såg ut som en stjärna i värmningen, det glänser om honom. I loppet var han dock inte som bäst och det blev en kort galopp varpå Connie fick lägga sig sist. Sista varvet travades mestadels i tredjespår och sista 5-600 metrarna travar han inte helt perfekt men kan ändå vinna med en hals. Mycket imponerande och här har Conrad Lugauer en häst som jag tror kan gå långt upp i klasserna.
En besvikelse tycker jag dagens Gulddivision var. Icke att förringa Standout som gjorde det mycket bra och vann enkelt vilket förvånade mig. Men samtidigt var övriga inte något att hänga i julgranen. Mosaique Face hade visserligen skor på och ingen toppform men skulle han fått godkänt skulle han varit sämst trea i loppet även fast han fick trava utvändigt. När han får stryk av hästar som Nouvelle Pelle och Rutger Raket då kan inte jag kalla hans insats för något annat än dålig.

Nog om lördagen, nu tar vi oss an söndagen och naturligtvis dagens godbit Svenskt Travderby 2014. Jag har länge varit inne på samma linje som många andra, att 4 Archangel Am är den klara vinnaren. Men efter den form och utveckling som 2 Ivar Sånna visat upp så tror jag att han vinner Derbyt imorgon. 6 Sauveur tycker jag också imponerade i kvalet och han är min outsider. Skrällen tror jag Johnny Takter sitter bakom, 10 Maverick Man. Med ett överpaceat lopp och bra ryggar så tror jag Maverick Man kan skrälla.
I DD-2 går jag rätt ut på 14 Eketorpets Tess som har ett tufft utgångsläge men hon är så bra att jag tror hon vinner ändå.

DD-1: 2,4,6,10
DD-2: 14 Eketorpets Tess

Min raka DD: 2-14
Min roliga DD: 10-14

Derbystoet 2014 tror jag att Untersteiner Sr. och 1 Neona Princess vinner. Håller hon upp ledningen så blir hon väldigt svårslagen. Men skulle det bli ett vansinnigt tempo så är min idé 12 Katla Celeber som Roger Walmann alltid har pratat gott om men som aldrig riktigt visat upp det i lopp. Kanske är det på väg att lossna och skulle det klaffa till max så kan hon vara miljondraget.
Vill även nämna en rolig skräll i V75-1, 7 Drogba Bob. Jag gillar honom och tycker ofta han gör bra lopp. En resa i tredje ytter och bra tempo så kan han överraska.

Lycka till! 

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.