Svenskuppfödd storseger i Italien

110

Svenskuppfödd storseger i Italien

I söndags vann supertalangen Axl Rose storloppet Gran Premio Cittá di Napoli med 578 000 kronor i förstapris.
Den treårige hingsten är uppfödd av handbollsstjärnorna Johan Sjöstrand och Magnus Jernemyr.
Nu är han favorit till att vinna det italienska Derbyt.
– Han är klar kulletta därnere just nu. Det är klart att det här är drömmen, säger Sjöstrand.

Love You-sonen All Rose har imponerat stort i Italien och även visat upp sig på svensk mark. Det var i Treåringseliten på Solvalla under elitloppssöndagen som hästen gjorde ett heroiskt lopp som trea. Detta efter att han pressat utvändigt om ledaren i ett stenhårt tempo. I söndags var den svenskuppfödde hingsten tillbaka i vinnarcirkeln igen. I storloppet Gran Premio Cittá di Napoli på Agnano-banan i Neapel blev det en lätt seger. Axl Rose tränas och körs av Alessandro Gocciadoro som tidigt kunde placera sin häst i ledningen och därefter blev det tämligen odramatiskt. Segertiden blev 1.13,9 över distansen 2100 meter med bilstart.
– Det var skönt att han fick ett ganska enkelt lopp för en gångs skull. Behövde inte gå så fort och vann enkelt, säger uppfödaren Johan Sjöstrand till Trav365.

Har två fölston med Jernemyr
Sjöstrand spelar till vardags i tyska MT Melsungen och driver travhästuppfödning tillsammans med kompisen och tillika handbollsprofilen Magnus Jernemyr.
– Vi har inte så många fölston, vi har bara två, vi har haft två-tre, men alltid velat haft riktigt hög kvalitet, men att få fram en sån här kanon så här tidigt, det är klart att det är drömmen. Det gör också att man kan fortsätta att investera i bättre hingstar och allt så där, säger Johan Sjöstrand som även berättar att man erhåller 20 procent i uppfödarpremier i Italien.
Efter de här imponerande loppen som Axl Rose har gjort så är hästen favorit till att vinna det italienska Derbyt.
– Han är kulletta därnere just nu. Är jag ledig så vore det grymt häftigt att åka dit, men det vet jag inte riktigt nu, säger Sjöstrand till Trav365.

Föregående artikelFem tippar V75 till Halmstad Lördag 6 juli 2019
Nästa artikelStort kallblodslopp under Jubileumspokalskvällen

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.