Systrarna Sedström laddar inför V86 Åmål

70

systrarna sedström

Från början var det ridhästar som gällde.
Nu är det trav för hela slanten för bägge systrarna Sedström.
När V86-spelet på onsdagen gästar Åmål kan Anna Sedström räkna in sin hittills största seger med Canal Skater.
– Det skulle vara superkul, säger Örebroamatören.

Som dotter till proffstränaren Johan Sedström har hästarna alltid funnits med i bilden. Men det dröjde innan hon fattade tycke för travarna.
– Jag höll på med ridhästar fram till för fyra-fem år sedan. Då började jag köra och jag är fast i travet sedan dess, säger 25-åriga Anna Sedström.
– Jag tycker att det är jättekul och det är självklart en dröm att bara kunna hålla på med trav i framtiden. Kanske kan jag ha något ihop med min syster Linda.

”Supernöjd med honom”
Storasyster Linda, 27, är lärling hos pappa Johan och Anna Sedström jobbar också i stallet. Anna har även amatörlicens och managerar två hästar som hon själv tränar och i regel kör i loppen. Åttaåriga stoet Fire Proof har som bäst tagit en andraplats i årets sex starter men jämngamle valacken Canal Skater (V86-7) ståtade med tre raka segrar innan han senast galopperade bort sig i starten.
– Jag är supernöjd med honom. Han har varit jättefin och vunnit på väldigt bra sätt alla gångerna. Att han galopperade senast var lite snopet. Det är inget han har hållit på med tidigare men han var väldigt laddad och jag hoppas att det berodde på det. Jag har i alla fall ingen annan förklaring och i träningen efteråt känns han jättefin, lika bra som tidigare.

Hoppas på ledningen
Det är jackpot på V86 och åtta miljoner kronor väntar i åttarättspotten. Värt att tänka på är att förutsättningarna är speciella i Åmål. Banan mäter endast 800 meter och upploppet på 105 meter är Sveriges kortaste. Det gör ledningen guld värd. Anna Sedström hoppas att Canal Skater kan komma dit. Hästen startar från ett så kallat springspår, vilket betyder att han har längre anlopp till startlinjen och kan få en flygande start om kusken prickar rätt. Anna Sedström är avstängd för en drivningsförseelse och därför är det syrran som får mantla uppgiften att lotsa Canal Skater. Det gjorde hon även näst senast och då satt hästen i ledningen redan i utgång av första sväng, från dubbla tillägg, och vann sedan överlägset.
– Han är rätt så kvick iväg och det klart att jag gärna vill se honom i ledningen, men det kanske blir svårt att ta sig dit mot de här kuskarna. Linda får försöka pricka springspåret till att börja med och ladda vad som går för att förhoppningsvis hitta en bra position.
Hur känns det att du ska stå vid sidan och inte köra själv?
– Det är snopet att vara avstängd men Linda är jätteduktig. Sedan kommer det bli nervöst. Det är lugnare att sitta i sulkyn själv.
Ändrar du något i utrustningen?
– Eftersom han var så laddad förra gången dövar jag ner honom lite mer och sätter på en ryckhuva. Tidigare har han bara haft rycktussar. För övrigt blir det barfota runt om och helstängt huvudlag som vanligt.
Hur lyder ditt råd till spelarna?
– Det är V86 och bra hästar så jag har lite svårt att se honom vinna, men han är bra själv också så skulle det klaffa är det inte omöjligt. Tar man med några hästar ska han med på kupongen.
Hur stort skulle det vara om han vinner?
– Väldigt stort! Det skulle absolut vara min största seger hittills.

SPELA V75, V86 & V64 MED OSS!
Vår partner SPELGUIDEN AB har levererat tips till Spelbutiker i över 30 år
Alltid flera TRESTJÄRNIGA system som passar alla plånböcker!
https://www.atg.se/cigarrmagasinet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.