Takter: ”Då skäms man som en hund”

32

Foto: Kanal 75

Stjärnkusken Johnny Takter

TRAV27 december 2017 15:22

Stjärnkusken Johnny Takter, 59, skulle ha kört lunchtrav på Jägersro under onsdagen – men missade travtävlingarna.

Anledningen: han trodde det var kvällstrav.

– Man skäms som en hund, säger han.

Under onsdagslunchen var det travtävlingar på Jägersro. Stjärnkusken Johnny Takter skulle ha kört i fem av de nio loppen, men missade travtävlingarna.

Takter trodde det var kvällstrav, istället för lunchtrav. Något som Anders Engman skrev på sin Twitter.

När Trav365 når Johnny Takter under onsdagseftermiddagen berättar han vad som hände.

”Trodde han drev med mig”

– Det ligger enbart hos mig det här, jag frågade en bekant till mig som jag litar på och han sa att travtävlingarna börjar på kvällen, givet tänkte jag då, och då blev det som det blev, säger Johnny Takter och fortsätter:
– Jag hade ljudet avstängt på min telefon också, jag har lite hobbyer som jag håller på med så jag hade satt telefon på ljudlös.

Det var Takters son Jordan som kom in och berättade om Johnnys miss, då hade de kört tre lopp på Jägersro.

– Då skäms man som en hund, och även om jag bara har 30 minuter till Jägersro så fanns det ingen anledning för mig att kasta mig iväg då. Jag trodde grabben drev med mig först.

”Återkommande dröm”

Att det varit jul och röda dagar, ställde till det för Takter.

– Ansvaret ligger hos mig, men man ändrar tider, kör dagar, kör kvällar, och även om det är en vanlig dag i dag så är det en klämdag och då det är onsdag så tänkte jag V86 och kvällstävlingar, jag tänkte logiskt, men ändå ologiskt. Det är skämmigt så klart, men jorden går inte under för det här, och det blir säkert nyår ändå.

Takter berättar också att han missat travtävlingar en gång tidigare, för cirka fem år sedan.

– Då var det dubbeltrav på Jägersro och då kom min mamma hem och väckte mig, men hon är så snäll så hon vågade inte säga något först utan vi tog en kopp kaffe och sedan efter tio minuter så sa hon att det är ju travtävlingar på Jägersro nu, skrattar Johnny och fortsätter:
– Jag skulle köra någon häst åt Kari Lähdekorpi då och jag ringde och berättade för honom att jag försovit mig och då skrattade han bara och sa att han visste det.

Takter tar på sig dagens miss, men tar det ändå med ro.

– Man får skratta åt sig själv, även om man så klart skäms. Det är en återkommande dröm man haft sedan dagen man tog ut kusklicens att man ska missa tävlingar och jag har hört flera kollegor som har samma sak, och så gör man det, säger han.

27 december 2017 15:22

Läs mer om trav hos Trav 365 på Aftonbladet

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.