Tar Veijo revansch på V86?

23

revansch v75 veijo

I lördags brände han med en storfavorit i V75.
På onsdagen har han chans till revansch inom V86-spelet.
– Tellmeastory måste med på lappen, säger Veijo Heiskanen utan att tveka.

Det var många jackpotjagande V75-spelare som i helgen fick se sina miljondrömmar gå upp i rök när dunderfavoriten R.K.King galopperade på upploppet.
– Det gick inte att få något tryck alls i honom. Det var inte hans dag och han var trött när han galopperade, säger Veijo Heiskanen.
Men Heiskanens favoriter brukar inte svika och på onsdagen har Åbytränaren nya möjligheter att frälsa sina spelande supportrar. Talangfulle Tellmeastory (V86-1) kommer närmast från överlägsen V75-seger och när han den här gången går ut i ett fyraåringslopp på hemmabanan tillhör han på nytt segerbuden.
– Allt verkar precis som det ska med honom efter senast. Han har formen på topp.
Hur ser du på loppet?
– Det ser bra ut. Han har spår två och det är bara åtta hästar med i loppet, då tar det förhoppningsvis inte så lång tid att komma fram i dödens.
Mycket talar för att trefaldige miljonären Poet Broline kommer till ledningen. Kan Tellmeastory ta ner honom från positionen utvändigt?
– Det är svårt att säga. Jag hade hellre sett att distansen var 500 meter längre, men vi ska försöka och Tellmeastory måste med på lappen. Kapacitetsmässigt är han en av de bästa hästar jag har tränat och jag tycker att han ska vara favorit i loppet, men jag är lite färgad också, säger Heiskanen och skrattar.

Distansen ett plus för komplicerad herre
Från Heiskanens stall ska även Othello Face (V86-6) ut inom V86-spelet. Han vann en V75-final i juli och i det slagna fältet fanns Tellmeastory. Den senare galopperade försvisso den gången men Othello Face imponerade från ledningen. Efter det har det emellertid bara blivit en femteplats som bäst på fem starter.
– Han tjänade 300 000 kronor på bara två starter där i somras och det gör att motståndet blir tuffare. Dessutom blev han lite sliten och gjorde två starter som han inte borde ha gjort. Nu håller han bra form igen, han är så bra som han kan vara för tillfället.
Othello Face är en blixtrande snabb men också komplicerad häst som inte alltid gör precis som kusken vill.
– Jag kan komma till spets från spår sex om jag vill men jag vill helst ge honom ett rygglopp. Om jag laddar för fullt med honom springer han 1.10 första varvet och då är det kört. Men det är positivt med kort distans. Då brukar det bli lite bättre tempo och det gör att det blir lättare att hålla honom i ryggar utan att han ligger på för mycket och ödslar krafter.
Chansen?
– Om allt stämmer tror jag att han kan ta en plats bland de tre främsta.

Föregående artikelStrykning på V75
Nästa artikelDramat i starten – när hästen stegrar

KOMMENTERA ARTIKELN

Please enter your comment!
Please enter your name here

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.